Sinavlara Hazirlanan Gençler Destekleme Ve Yetistirme Kurslarindan Memnun

Milli Egitim Bakanliginca Karabük Halk Egitim Merkezi'nde açilan ücretsiz kurslara katilan 250 genç, brans ögretmenleri ve yardimci kitaplarin destekleriyle üniversite sinavi ile KPSS'ye hazirlaniyor Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas: 'Ögrencilerimiz burada hem üniversiteye hem de KPSS'ye hazirlik konusunda ellerinden gelen gayreti gösteriyor' Kursiyerlerden Büsra Dilara Karaer: 'Ögretenlerimiz çok kaliteli, dersler çok iyi, çok memnunum. Herkese tavsiye ederim'

Karabük Halk Egitim Merkezi bünyesinde açilan ücretsiz destekleme ve yetistirme kurslarinda sinavlara hazirlanan gençler, aldiklari egitimlerden büyük memnuniyet duyuyor.

Milli Egitim Bakanliginca (MEB) sinavlara hazirlanan ögrencilere destek olmak amaciyla Türkiye genelinde okullarda ve halk egitim merkezlerinde baslatilan kurslar devam ediyor.

Bu kapsamda Karabük Halk Egitim Merkezi'nde açilan kurslara 250 mezun ögrenci basvurdu. Adaylar, KPSS ve üniversite sinavini kazanmak için burada yogun çalisma yürütüyor. Brans ögretmenlerinden egitim alan ögrenciler, MEB tarafindan dagitilan yardimci kitaplardan da yararlaniyor.

- "Ögrencilerimiz ellerinden gelen gayreti gösteriyor"

Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, AA muhabirine, bakanligin 8 ve 12'inci siniflarin ardindan 7 ve 11'inci siniflarla ilgili okullarda açtigi kurslarin devam ettigini anlatti.

Okullarin açilmasiyla ögrencilere ücretsiz kitaplari ulastirdiklarini belirten Akbas, "Bu konuyla ilgili Bakanligimiz yeni çalisma baslatti. Milli Egitim Bakanliginin ana sayfasinda yardimci kaynak kitabiyla ilgili dokümanlarimiz var. Özellikle Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Liselere Geçis Sinavi'yla (LGS) ilgili ilk etapta ekim basinda 5 bin soru paketi yayinlandi. Kasimda da bu soru paketlerimiz güncellenerek ögrencilerimizin hizmetine açildi. Bu ay yardimci kaynak kitaplarinin dokümanlarini da kitap olarak ögrencilerimize ulastiracagiz." diye konustu.

Akbas, halk egitim merkezlerinde de destekleme ve yetistirme kurslarini açtiklarini belirterek, söyle devam etti:

"Bu kurslarimiz mezun ögrencilere yönelik. Halk Egitim Merkezi'mizde 250 ögrencimiz hafta içi ücretsiz destekleme ve yetistirme kurslarimiza devam ediyor. Burada mezun ögrenciler hem üniversiteye hazirlikla ilgili hem de KPSS ile ilgili dersler aliyor. Burada da Bakanligimizin yayinladigi yardimci kaynaklar müdürlügümüz tarafindan ögrencilerimize gösteriliyor. Zaman zaman bu kaynaklarin fotokopileri çekilerek ögrencilerimizin hizmetine sunuluyor. Ögrencilerimiz burada hem üniversiteye hem de KPSS'ye hazirlik konusunda ellerinden gelen gayreti gösteriyor."

- "Derslerimiz güzel ve verimli geçiyor"

Kursiyerlerden Büsra Dilara Karaer de kursa 3 ay önce basladigini, tarih, cografya, matematik ve Türkçe dersleri aldigini belirterek, "Kurs bitene kadar devam etmeyi düsünüyorum. Kurslar tamamen ücretsiz. Ögretenlerimiz çok kaliteli, dersler çok iyi, çok memnunum. Herkese tavsiye ederim." dedi.

Iki aydir kursa gelen Gizem Cebeci de derslerin çok verimli geçtigini dile getirerek, "Fizik, kimya, biyoloji ve matematik dersleri aliyorum. Hocalarimiz gayet basarili ve dersleri iyi anlatiyorlar. Sinav zamanina kadar kurslarimiz devam edecek." diye konustu.

Betül Yazar ise "Derslerimiz güzel, verimli ve en önemlisi de eglenceli geçiyor. Özellikle ücretsiz olmasi burayi cezbediyor." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA