Konya Valisi Özkan, Deprem Koordinasyon Merkezinde Açiklamalarda Bulundu Açiklamasi

'An itibariyla can kaybi olmadigini söyleyebiliriz ama çalismalarimiz bütün alanlarda, bütün yerlesim birimlerinde, riske maruz kalmis bütün yerlerde sokak sokak, ev ev arama yapmak suretiyle sabaha kadar araliksiz olarak devam edecektir' 'Can kaybinin olmamasi en büyük teselli. Afetlere müdahale anlaminda 26 çalisma grubumuzun bütün unsurlari hem merkezde hem alanda faaliyet göstererek, depreme maruz kalan insanlarimizla temas halindeler. Onlarin ihtiyaçlarinin giderilmesi için koordineli bir sekilde çalisiyoruz'

Konya Valisi Vahdettin Özkan, "An itibariyla can kaybi olmadigini söyleyebiliriz ama çalismalarimiz bütün alanlarda, bütün yerlesim birimlerinde, riske maruz kalmis bütün yerlerde sokak sokak, ev ev arama yapmak suretiyle sabaha kadar araliksiz olarak devam edecektir." dedi.

Özkan, Meram ilçesinde saat 20.43'te meydana gelen 5,1 büyüklügündeki depremin ardindan Il Afet ve acil Durum Müdürlügü'ndeki kriz masasinda Il Jandarma Komutani Tuggeneral Sakir Uslu, Il Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrdahim Altay, AFAD Il Müdürü Yildiz Tosun, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Hülya Sevik ile durum degerlendirmesi yapti.

Vali Özkan, açiklamasinda, depreme maruz kalan vatandaslara geçmis olsun dileklerini iletti.

Büyüksehir Belediyesi, AFAD, jandarma ve emniyet müdürlügü ekiplerinin sahada görevde oldugunu dile getiren Özkan, "Bütün ilgili birimlerle aninda hemen koordinasyon merkezine intikal ettik. Ekip arkadasimizdan bir kismini da alana yönlendirildi. An itibariyla can kaybi olmadigini söyleyebiliriz ama çalismalarimiz bütün alanlarda, bütün yerlesim birimlerinde, riske maruz kalmis bütün yerlerde sokak sokak, ev ev arama yapmak suretiyle sabaha kadar araliksiz olarak devam edecektir." dedi.

Herhangi bir metruk ya da niteliksiz yapida sikinti olabilir ihtimaliyle ekiplerin çalismalara devam ettigini vurgulayan Özkan, bütün mahalle muhtarlariyla görüsüldügünü, olumsuz bir durum bildirilmedigini söyledi.

Özkan, depremden etkilenen Meram ilçesine bagli Kizilören, Sefaköy, Saglik, Akpinar, Yatagan ve Selçuk ilçesine bagli Küçükmuhsine mahallelerinde çalismalarin devam ettigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Can kaybinin olmamasi en büyük teselli. Afetlere müdahale anlaminda 26 çalisma grubumuzun bütün unsurlari hem merkezde hem alanda faaliyet göstererek, depreme maruz kalan insanlarimizla temas halindeler. Onlarin ihtiyaçlarinin giderilmesi için koordineli bir sekilde çalisiyoruz. Tekrar geçmis olsun. Bütün vatandaslarimizdan istirhamimiz iletisimi internet üzerinden yapmalari. Baska türlü diger hatlarda bir sikinti mevcut. Allah beterinden muhafaza etsin."

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, "Bütün hemserilerimize geçmis olsun diliyorum. Bölgelerde arkadaslarimiz incelemeler yapiyor. Az da olsa hasarlar tespit edilmesi, az da olsa magduriyeti olan vatandaslarimizin durumdan tespiti ve giderilmesi için çalismalar yürütüyoruz. Su an itibariyla saglik sorunu yasayan bir hemserimiz bulunmuyor." diye konustu.
Kaynak: AA