'Kayseri Her Alanda Zirveyi Hak Ediyor'

AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’i makaminda ziyaret etti. Kurtulmus, Baskan Büyükkiliç’in Kayseri’nin gelismesinde ter dökmeye devam ettigini belirterek, “Kayseri’miz Anadolu’nun göz bebegi olan, her alanda zirveyi hak eden sehirlerden birisidir” dedi.

'Kayseri Her Alanda Zirveyi Hak Ediyor'
Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenecek Sivil Toplum Kuruluslari Bulusmasi ve AK Parti Teskilat Akademisi Kayseri Egitim Programi’na katilmak üzere kente gelen Kurtulmus bu kapsamda Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Baskan Büyükkiliç, AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus’u Baskanlik giris kapisinda çiçeklerle karsiladi. Baskan Büyükkiliç, Kurtulmus’a Büyüksehir Belediyesi Baskanlik Giris Salonu’nda ziyarete açilan kadin kursiyerlerin hazirladigi el emegi, göz nuru eserlerin yer aldigi sergiyi gezdirdi. Büyükkiliç, 25 el sanati bransi ile hazirlanmis 185 adet eserin bulundugu sergi hakkinda bilgiler verirken, Kurtulmus da sergiyi ilgiyle gezdi. Kurtulmus, KAYMEK tarafindan hazirlanan içerisinde 400’ten fazla çalismanin yer aldigi albümü de inceledi.

Sergi gezisinin ardindan Baskanlik Makaminda gerçeklesen ziyarette konusan Büyükkiliç, “Kayseri’mizde sizi görmekten onur duyduk. Kayseri’miz endüstrinin ve ticaretin merkezi ama en önemlisi sehirler degisik sekilde anilir. Hayirseverler sehri Kayseri diye biz sehrimizi bu yönüyle tanimlarken, makarr-i ulema, makarr-i evliya diye âlimler ve veliler sehridir. 5 tane üniversitesi, 3 tane organize sanayisi, 1 serbest bölge ve 1 teknoparki olan, yeni organize sanayilerin planlamasi sürdürülen önemli bir cazibe merkezidir” dedi.

Üniversite ögrencilerinin Anadolu kültürü ile bezenmeleri için Kurtulmus’a teklifte bulunan Baskan Büyükkiliç, “Bir akademisyen olmanizdan kaynakli olarak naçizane bir teklifte bulunmak istiyorum. Anadolu sehirlerinde ögrencilerin buralarda daha çok okumalarini saglayacak ortamlarin olusturulmasi, akademisyen baglaminda da ögrencileri cezbedecek akademisyenlerin buraya gönderilmesini ve ögrencilerin Anadolu kültürüyle bezenmelerini saglamamiz açisindan çok önemsiyorum. Insanlar burada 4-5 senelik egitim sürecinde o yörenin kültürü ile sekilleniyor, bezeniyor” diye konustu.



“MEMDUH BEY, KAYSERI’NIN GELISMESI IÇIN TER DÖKMÜS OLAN SIYASETÇILERIMIZDEN BIRISIDIR”

AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus ise, Baskan Büyükkiliç’in Kayseri’nin gelismesinde ter dökmeye devam ettigini belirterek, “Memduh Bey uzun zamanlar Kayseri’mize hizmet etmis belediye baskani olarak, sivil toplum faaliyetlerindeki çalismalar ile Kayseri’de emegi olan, Kayseri’nin gelismesi için ter dökmüs olan siyasetçilerimizden birisidir. Kayseri’miz hakikaten son yillarda büyük mesafe kat etmistir. Her geldigimizde bunu daha yakindan gördük, her alanda büyük mesafeler kat etti. Sehrin daha da güzellesmekte, zenginlesmekte oldugunu görüyorum” dedi.



KURTULMUS, KAYSERI’NIN PANDEMIYE RAGMEN GELISMESINE DIKKAT ÇEKTI

Kayseri’nin pandemi sürecinde üretimini, ihracatini artiran, sehrin ekonomisinin gelismesini sürdüren önemli illerden birisi oldugunu vurgulayan Kurtulmus, “Kayseri ayni zamanda medeniyetimizin, kültürümüzün, Anadolu irfani dedigimiz bizi biz yapan degerlerimizin, Selçuklu’yu, Osmanli’yi büyük çinarlar olarak ayaga kaldiran, o kültürel dünyamizin bugün de canli olarak yasandigi sehirlerimizden birisi. Bunun daha ileriye gitmesi için saglikli, gelecek nesillere çok kuvvetli bir kültür, ilim, hikmet ve irfan olarak aktarilmasi için elimizden gele her türlü çabayi ortaya koymaliyiz” ifadelerini kullandi.

“KAYSERI, ANADOLU’NUN GÖZ BEBEGI”

AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Kayseri’nin Anadolu’nun göz bebegi olan, her alanda zirveyi hak eden sehirlerden birisi oldugunun altini çizerek sunlari söyledi: “Kayseri’de yogun bir program yapiyoruz. Kayseri’yi daha da ileri götürecek çalismalarda Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiza, ilçe belediye baskanlarimiza, milletvekili arkadaslarimiza, tüm yüregi Kayseri için çarpan, insanlarin en hayirlisi insana hizmet edendir düsturuyla hareket eden bütün dostlarimiza, arkadaslarimiza selam ve sevgilerimi sunuyorum, basarilar diliyorum. Kayseri halkina da bize en basindan itibaren vermis olduklari sinirsiz destek dolayisiyla yürekten tesekkürlerimi bir borç biliyorum. 2023 sürecinde Kayseri’nin yine tek vücut olarak Sayin Cumhurbaskanimizin arkasinda duracagina, AK Parti kadrolarinin, cumhur ittifakinin yaninda yer alarak, yine kendi iktidarini tercih edecegine yürekten inaniyorum.”

Baskan Büyükkiliç, günün anisina AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus’a el dokumasi seccade ile el emegi göz nuru islenmis vazo hediye etti. Ziyaret sonunda Kurtulmus, günün anlam ve önemine binaen duygu ve düsüncelerini yazdigi Büyüksehir Belediyesi seref defterini imzaladi.

AK Parti Genel Baskanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmus’a, Baskan Büyükkiliç’i ziyaretinde Kayseri Valisi Sehmus Günaydin, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçi Nergis, 26.Dönem Kayseri Milletvekili Sami Dedeoglu ve AK Parti Il Baskani Saban Çopuroglu da eslik etti.
Kaynak: İHA