Karabük'te Kursiyerler Okuma Yazma Ögrenerek Sosyal Hayata Katiliyor

Belediye Baskan Yardimcisi Seher Berker: 'Milli Egitim Müdürlügümüz bir kursiyer dahi basvursa hemen ögretmen tahsis edip kurs açiyor. Ögrenmenin yasi yok. Okuma ve yazma ögrenmek isteyen tüm hemsehrilerimiz bizimle irtibata geçebilirler'

Karabük Belediyesi ve Halk Egitim Merkezi'nin ortaklasa düzenledigi kurslara katilan kursiyerler, ögretmenleri gözetiminde okuma yazma ögreniyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, 75. Yil, Ergenekon, Üniversite ve Çerçiler mahallelerindeki sosyal yasam merkezlerinde açilan kurslara, okuma yazma ögrenmek isteyen her yas grubundan insan katilabiliyor.

Ögretmenleri esliginde okuma yazma ögrenen kursiyerler yogun çalisma yürütüyor. Yasi ilerlemesine ragmen kursa katilan bazi kadinlar da derslere özel ilgi gösteriyor.

Kurslari ziyaret eden Karabük Belediye Baskan Yardimcisi Seher Berker, yaptigi açiklamada, sosyal yasam merkezlerinde birçok bransin açildigini ancak Belediye Baskani Rafet Vergili'nin okuma yazma kurslarina çok önem verdigini belirtti.

Vergili'nin "Bir kisinin dahi okuma ve yazma ögrenmesine vesile olsak bu binanin maliyetini çikarmis oluruz." dedigini animsatan Berker, "Milli Egitim Müdürlügümüz, bir kursiyer dahi basvursa hemen ögretmen tahsis edip kurs açiyor. Ögrenmenin yasi yok. Okuma ve yazma ögrenmek isteyen tüm hemsehrilerimiz bizimle irtibata geçebilirler. Kursiyerlerimiz son derece ilgili ve basarili. Kendilerini ve ögretmenlerimizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA