Polis Akademisi Baskanliginin 84. Kurulus Yil Dönümü Kutlandi

Polis Akademisi Baskanligi, 84'üncü kurulus yil dönümünü kutladi.

Anittepe yerleskesinde düzenlenen ve Polis Akademisi Baskani Prof. Dr. Yilmaz Çolak'in konusma yaptigi törende, Polis Akademisi Baskan Yardimcilari 1. Sinif Emniyet Müdürü Doç. Dr. Ufuk Ayhan, Prof. Dr. Hamit Emrah Beris, Polis Amirleri Egitimi Merkezi Prof. Dr. Orçun Imga, Trafik Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Senol Yaprak ile Akademinin emniyet müdürleri ve akademisyenleri hazir bulundu.

Baskanligin sosyal medya hesabindan, kutlama töreni ve Akademinin çalismalarinin yer aldigi videolu paylasimda, "Kuruldugu günden bu yana; köklü tarihi ve nitelikli egitim anlayisiyla, Polis Akademisi 84 yildir görevinin basinda!" ifadesi kullanildi.

- Akademinin tarihçesi

Kurumsal yapisi iki temel amaca dönük olusturulan Ankara Polis Enstitüsü'nün resmi açilisi 6 Kasim 1937'de yapildi. Bu polis egitim sistemi içerisinde, 15 Haziran 1938 tarihli kanunla Polis Koleji kuruldu.

Emniyet teskilatinin yönetici personelinin egitimini üstlenen enstitü, 1941'den sonra iki, 1962'den sonra üç, 1980'den sonra da dört yillik egitime geçti. 1984 yilindan itibaren "Polis Akademisi" adini alan Enstitü, bu tarihten sonra, ayri bir kanuna sahip, mesleki egitim veren bir yüksekögretim kurumuna dönüstürüldü. 2001 yilindan sonra da Polis Akademisi'nde ön lisans, lisans ve lisansüstü egitim verilmeye baslandi.

2015 yilinda gerçeklestirilen hukuki düzenlemeyle yeni kurulan Polis Amirleri Egitimi Merkezi (PAEM) bünyesinde polis yöneticisi, Polis Meslek Yüksek Okullari (PMYO) ve Polis Meslek Egitim Merkezleri (POMEM) vasitasiyla polis memuru yetistirmenin yani sira, Emniyet Genel Müdürlügü merkez ve tasra teskilatinin hizmet içi egitim sorumlulugu da Polis Akademisinin görev sahasina dahil edildi.

Kaynak: AA