Tosya'da Otogar, Galericiler Sitesi Ve Trafik Egitim Parkuru'nun Temeli Atildi

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Yeni Sehirlerarasi Otogar, Galericiler Sitesi ve Trafik Egitim Parkuru'nun temeli törenle atildi.

Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan eski otogar yerinde düzenlenen törende, Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan Tosya Ahi Yaren Mehter Takimi gösterisi sundu.

Vali Avni Çakir, törende yaptigi konusmada, birbirinden kiymetli üç yatirimin temelini atacaklarini söyledi.

Türkiye’nin en önemli ve yogun kara yollarinin birinin üzerine yer alan Tosya’nin dinamik yüzüyle Kastamonu’nun en önemli ilçelerinin basinda geldigini belirten Çakir, "Böylesine hareketli bir yolda zaten yakisan da birazdan temelini atacagimiz otogar tesisi olmasi lazimdi. Bu hem Tosya’mizin hem de Kastamonu’muzun disariya karsi en görkemli eserlerinden biri olacak." dedi.

Tüm ilçelere ve illere Bakanligin son 10 yillik en önemli ugraslarindan birinin sehir merkezlerimizdeki apartman altlarinda, sokaklarda, caddelerdeki oto galericilerinin uygun toplanma alanlarina tasinmasi oldugunu anlatan Çakir, sunlari söyledi:

"Birçok il ve ilçe bunu basaramadi ama tebrik ederiz, Volkan Baskan ve ekibi böylesine bir hizmeti de Tosya’ya kazandirmis olacak. Galerici esnafimizi daha tertipli, daha düzenli, altyapisiyla, üstyapisiyla her bakimdan, konumu da son derece uygun, böylesine güzel bir alana tasiyacaklar, o anlamda da tebrik ederim. Bir digeri de trafik egitim parkuru, yine bu konuda Içisleri Bakanligimizin üzerinde ehemmiyetle durdugu bir konu. Hem yaya güvenligi hem araç trafigi anlaminda saglikli gelecegimizin, her bakimdan donanimli gençlerimizin yetismesi anlaminda son derece önemli bir yatirim. Böylesine güzel yatirimlari ilçeye kazandirdiklari için basta Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil olmak üzere emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum."

Kavakligil de yaptigi konusmada belediye çalismalari ile temeli atilacak tesisler hakkinda bilgi verdi.

Konusmalarin ardindan Tosya Müftüsü Halil Ibrahim Sabirli tarafindan dua edildi. Kurban kesilmesinin ardindan tesislerin temeline ilk harç konuldu.

Törene Kastamonu Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu, Kaymakam Ferhat Özen, MHP MYK Üyesi Yüksel Aydin ve MHP Kastamonu Il Baskani Emin Çinar da katildi.

Kaynak: AA