Nijer'de 69 Kisinin Öldügü Terör Saldirisi Sonrasi 48 Saatlik Yas Ilan Edildi

Nijer'in Mali sinirina düzenlenen ve 69 kisinin yasamini yitirdigi terör saldirisi sonrasi 48 saatlik ulusal yas ilan edildi.

Hükûmetten yapilan yazili açiklamada, Tillaberi bölgesindeki Adab-Dab köyüne düzenlenen saldiri sonrasi 69 kisinin yasamini yitirmesi nedeniyle 5 Kasim itibariyla 48 saatlik ulusal yas ilan edildigi duyuruldu.

Içisleri Bakani Alkache Alhada, devlet televizyonuna yaptigi açiklamada, 2 Kasim'da yasanan saldirida köyün bagli oldugu Banibangou ilçesi belediye baskaninin da hayatini kaybettigini duyurmustu.

Saldirinin, Banibangou Belediyesinden bir heyetin köye yaptigi ziyaret esnasinda düzenlendigi ve hayatini kaybedenler arasinda güvenligi saglayan milislerin de oldugu ögrenilmisti.

- 7 ayda 420 sivil yasamini yitirdi

Komsu ülke Mali'de faaliyet gösteren El Kaide ve DEAS baglantili terörist gruplar, Burkina Faso ve Nijer'de de sik sik saldiri düzenliyor.

Nijer, Sahel'deki diger komsusu Burkina Faso ile ortak askeri operasyonlar düzenlese de Mali'de konuslu terörist gruplarin gücünü zayiflatamiyor.

Birlesmis Milletler (BM) verilerine göre, Nijer'deki terör saldirilari nedeniyle son 3 yilda 313 bin kisi ülke içinde yer degistirdi, 235 bin kisi komsu ülkelere siginmak zorunda kaldi.

Insan Haklari Izleme Örgütü (HRW), ocaktan temmuza kadar Nijer'in Mali ve Burkina Faso sinirinda düzenlenen 9 terör saldirisinda 420 sivilin yasamini yitirdigini duyurmustu.

Kaynak: AA