Muhtar, Mahallenin 50 Yillik Su Sorununun Çözülmesini Davul Zurna Esliginde Kutladi

Erzurum’un Pasinler ilçesine bagli Yayla Dagi Mahallesi’nin yarim asirlik çözülemeyen su sorunu nihayet çözüme kavusturuldu. Su sorunu çözülen muhtar ve köy sakinleri, davul zurna esliginde suyun gelisini kutladilar.

Muhtar, Mahallenin 50 Yillik Su Sorununun Çözülmesini Davul Zurna Esliginde Kutladi
Yayla Dagi Mahallesi’nde yillardir çözüm bulamayan su sikintisi Erzurum Büyüksehir Belediyesinin çabasi ile giderildi. Karakale Mahalle Muhtari Ömer Düzgün ve köy ahalisinin yardimlariyla suya kavusan Yayladagi Muhtari Galip Fenerli ve köy halki, mutluluklarini davul zurna esliginde kutladi.

Suyun getirilmesinde emegi geçen Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Erzurum Su ve Kanal Idaresi (ESKI) Genel Müdürü Remzi Ertek ve ESKI Genel Müdür Yardimcisi Özcan Alkan’a tesekkür eden Yayladagi Muhtari Galip Fenerli, “Öncelikle devletimizden, Cumhurbaskanimizdan Allah yüz bin kere razi olsun. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mehmet Sekmen’den, ESKI Genel Müdürümüz Remzi Ertek beyden Allah bin kere razi olsun. 19 kilometre uzaklikta Karakele köyünden suyumuzu getirdik. Özellikle bu çalismada emegi geçen ESKI Güney Ilçeler Daire Baskanimiz Mehmet Uzun beye ve ekibine cani gönülden sükranlarimizi sunuyorum. Bizlerin 50 yillik su sikintisindan kurtarmak için yogun çaba sarf ettiler. Yüce Rabbim devletimizi her daim muzaffer kilsin, hiçbir zaman devletimize zeval vermesin insallah” diye konustu.

Kaynak: İHA