Endonezya'daki Sel Felaketinde 5 Kisi Hayatini Kaybetti

Endonezya’nin Java Adasi’nda meydana gelen sel felaketinde 5 kisi hayatini kaybederken, kayip 4 kisiyi arama çalismalari sürüyor.

Endonezya'daki Sel Felaketinde 5 Kisi Hayatini Kaybetti
Endonezya’nin Java Adasi’nda dün aksamdan bu yana etkili olan siddetli yagislarin yol açtigi sel felaketinin etkisi sürüyor. Yogun yagis Brantas Nehri’nin tasmasina neden olurken, Kota Batu, Malang ve Bati Java’da yerlesim yerleri sular altinda kaldi. Endonezya Ulusal Afet Ajansi (BNPB) Sözcü Yardimcisi Abdul Muhari, Kota Batu’da 5 kisinin cansiz bedenine ulasildigini, 4 kisinin de kayip durumda oldugunu ve arama-kurtarma çalismalarinin sürdürüldügünü açikladi.

Muhari, yetkililerin hasar ve olasi kayiplar hakkinda bilgi topladigini, selden etkilenenleri güvenli yerlere tahliye etmeye basladiklarini söyledi.

Sel bölgelerindeki çamur ve molozlarla kaplanan yollarin ulasimi aksatmasiyla yardim çalismalarinin sekteye ugradigini belirten Muhari, bazi köprü, ev ve araçlarin da zarar gördügünü kaydetti.

Milyonlarca insanin daglik alanlarda ve verimli ovalarin yakininda yasadigi 17 bin adadan olusan Endonezya’da mevsimsel yagmurlar siklikla sel ve toprak kaymalarina neden oluyor.
Kaynak: İHA