Amasya'da Üniversite-Sanayi Isbirligine Örnek Olacak Anlasma

Amasya’da üniversite-sanayi isbirligine yönelik faaliyetler artarak devam ediyor. Merzifon MYO Makine Programi ögrencilerinin imalat islemleri dersi atölye uygulamalari için Amasya Üniversitesi ile Merzifon OSB’de faaliyet gösteren bir firma arasinda kaynak teknolojileri egitimi ve uygulamalari için anlasmaya varildi.

Amasya'da Üniversite-Sanayi Isbirligine Örnek Olacak Anlasma
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci, ögrencilerinin firmada baslanan egitimlerine iliskin bilgi aldi. Gaz alti kaynak teli üretimi de yapilan firmanin uzman kaynak operatörlerine ihtiyaci nedeniyle nitelikli eleman yetistirmek için yaptigi isbirligi teklifini olumlu yanit verdiklerini anlatan Rektör Elmaci, ögrencilerinin gelisimlerine destek olan yetkililere tesekkür etti.

Yetismis nitelikli kaynak operatörü ihtiyaçlarinin gittikçe arttigi bir dönemde bu talebi karsilamak üzere yapilan is birligi sayesinde MYO ögrencilerinin mezuniyet sonrasi zaman kaybetmeksizin is garantili istihdamina katki saglanmasi hedeflediklerine deginen isadami Hasan Apaydin da, “Üniversite-Sanayi is birligine örnek teskil ederek çalismalarimizi hizla sürdürmekteyiz. Bu baglamda Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci olmak üzere Merzifon MYO Müdürü Doç. Dr. M. Burak Bilgin’e tesekkür ediyorum diye konustu.

Kaynak: İHA