Havza'da Egitimciler Ile Sanayiciler Bir Araya Geldi

Samsun'un Havza ilçesinde egitimciler ile sanayicileri bir araya getiren toplanti düzenlendi.



Ilk Kivilcim 1919 - Havza Kadin Üretim Kooperatifinde düzenlenen toplantiya Belediye Baskani Sebahattin Özdemir, Havza Milli Egitim Müdürü Ugur Saglam, Sube Müdürü Hakan Erhan, meslek egitim kurumlarinin müdürleri, Havza Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Erkan Acar ile Havza Organize Sanayi Bölgesinde üretime geçen firmalarin yetkilileri katildi.

Özdemir, burada yaptigi konusmada, Havza OSB'nin hizli gelisim içinde oldugunu vurgulayarak, "Sayin Valimizin talimatiyla ilave 3 bin 500 dekar alan daha OSB'mize dahil olacak. Bu, daha fazla yatirimcinin Havza’ya gelmesi, dolayisiyla fazla is gücü ihtiyaci demek. Simdiden hazirliklarimizi yapmanin gayreti içerisindeyiz. Havza OSB, Havza'nin gelecegi ve bizler çalismalarimizi ona göre planlamaliyiz." dedi.

Saglam da Organize Sanayi Bölgesinin kalifiye ara eleman ihtiyacini karsilamak için yapilabilecek çalismalarin önemine deginerek, "Bugün Havza OSB'de 6 firma üretimde, yarin bu sayi artikça kalifiye ara eleman ihtiyaci da artacak. Hem sanayicilerimize is gücü saglamayi hem de mesleki egitim alan ögrencilerimizle halkimiza yönelik egitim programlariyla gençlerimizin daha çabuk istihdam edilmesini saglamayi amaçliyoruz. Bunun için sanayicilerimizle mesleki egitim kurumlarimizin bir arada olmasi önemli. Insallah bu is birliginden hem Havza hem de Havza OSB karli çikacak." diye konustu.

Acar ise Havza OSB'nin zorlu bir kurulus süreci geçirdigine isaret ederek, söyle konustu:

"Bir yol açiliyor ama arkadan gelenler o yolun ne zorluklar ile açildigini bilmiyor. Bizim için önemli olan yasanan zorluklar degil, bu zorluklari birlik ve beraberlik içerisinde asmamiz. Bu toplanti bizler için bir milat niteliginde, ilçemizde mesleki egitim yapan kurumlarimiz ile sanayimizin birlikteligi hem okullarimizda egitim gören gençlerimizin iyi ve kaliteli bir egitim almalarini, sanayicimizin aradigi kalifiye elemani daha hizli bulmasini saglayacak."

Konusmalarin ardindan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Özel Büro Görevlisi Seyit Ahmet Dikmen tarafindan Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda hazirlanabilecek projeler, yapilabilecek is birligi çalismalari hakkinda bilgi verildi.

Toplantinin son bölümünde ise sanayicilerin talepleri ve önerileri dinlenerek, is birligi konulari istisare edildi.

Havza OSB'de üretim yapan firmalarin temsilcileri, ara eleman açigi oldugunu, bunun giderilmesi gerektigini dile getirerek, ara eleman yetistirilmesi konusunda yapilacak is birliginin kendileri için de olumlu sonuçlari olacagini kaydetti.

Kaynak: AA