FKÖ'den BM Filistinli Mültecilere Yardim Ajansi Için 'Destek' Çagrisi

Filistin Kurtulus Örgütü (FKÖ), uluslararasi toplum ile donör ve finansör ülkelere "Birlesmis Milletler Filistinli Mültecilere Yardim Ajansini (UNRWA) kurtarma ve mali bagliliklarina vefa" çagrisinda bulundu.

Filistin resmi ajansi WAFA'da yer alan habere göre, FKÖ Yürütme Kurulu Üyesi ve Mülteciler Dairesi Baskani Ahmed Ebu Huli, UNRWA Danisma Kurulu daimi üyesi ülkeler, Filistinli mültecilere ev sahipligi yapan Arap ülkelerinin temsilcileri, UNRWA'ya finans saglayan ülkeler, Arap Birligi ve Islam Isbirligi Teskilatinin (IIT) katilimiyla Ürdün'ün baskenti Amman'da düzenlenen Danisma Kurulu toplantilarinda konustu.

UNRWA'nin içinde bulundugu mali krize isaret eden Ebu Huli, mevcut bütçe açigini kapatmanin, Ajansa bagli kurumlarin hizmet veremeyecek duruma gelmesini önleme ve Filistinli mülteciler meselesine kapsamli, adil bir çözüm buluncaya kadar Ajansin çalismalarini sürdürebilmesi için çalisanlarinin maaslarini ödeyebilmesini saglama amaci tasidigini belirtti.

Uluslararasi toplum ile donör ve finansör ülkelere "UNRWA'yi kurtarma" çagrisinda bulunan Ebu Huli, Ajansin içinde bulundugu mali krize ve acil insani çagrilarina yeterli cevap gelmemesinin, sundugu hizmetleri olumsuz etkiledigini ve bunun Filistinli mültecilerin hayati durumlarina da yansidigini söyledi.

UNRWA, son dönemde Arap ve bazi Avrupa ülkelerinin destegindeki düsüs nedeniyle finansal kriz yasadigini ve bu durumun çalisanlarinin maas ödemelerini dahi etkileyebilecegini açiklamisti.

BM Genel Kurulunun 1949'da aldigi kararla Ürdün, Suriye, Lübnan ve isgal altindaki Bati Seria ile abluka altindaki Gazze Seridi'nde yasayan Filistinli mültecilere yardim ve koruma saglamak amaciyla kurulan UNRWA'nin halen 5,4 milyon mülteciye hizmet sagladigi kaydediliyor.

Kaynak: AA