AB, Ürdün'e 2027'Ye Kadar 2,5 Milyar Avro Tutarinda Yardim Yapacak

Avrupa Birligi (AB), Ürdün'e 2027 yilina kadar mali hibe, kolay kredi ve kredi garantisi olmak üzere toplam 2,5 milyar avro tutarinda yardim yapacagini açikladi.

AB Komisyonu Komsuluk ve Genislemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, baskent Amman'da Ürdün Planlama ve Uluslararasi Isbirligi Bakani Nasir es-Seride ile bir araya geldi.

Görüsmeden sonra düzenlenen ortak basin toplantisinda Varhelyi, AB'nin söz konusu yardim kapsaminda Ürdün'e bu yil 164 milyon avro degerinde hibe ödeyecegini söyledi.

Varhelyi, bu yilki ödenecek miktarin "yesil ekonominin rolünün güçlendirilmesi, hukukun egemenliginin desteklenmesi, ulusal su tasimaciligina hibe tahsisi ve Suriye krizinin yansimalarina yanit verecek müdahalelerin desteklenmesi" alanlarinda öncelikli ikili programlari destekleyecegini ifade etti.

Ödenmesi taahhüt edilen yardimlarin yillik tutarinin en az 164 milyon avro olacagini aktaran Varhelyi, AB'nin ayrica Suriye krizine yönelik müdahalesini desteklemek için Ürdün'e yillik en az 80 milyon avroluk ayri hibeler saglayacagini belirtti.

Ürdün Planlama ve Uluslararasi Isbirligi Bakani Seride de ülkesinin Uluslararasi Para Fonu (IMF) ile is birligi içinde yürütülen ve hükümetin uygulamaya çalistigi diger reformlara paralel olarak devam eden ulusal ekonomik reformlari uygulamayi sürdürdügünü söyledi.

Kaynak: AA