Hayati Inanç, Hakkari'de 'Irfan Ve Medeniyet Bulusmalari'nin Konugu Oldu

Hakkari Belediyesi tarafindan organize edilen "Irfan ve Medeniyet Bulusmalari"nin konugu edebiyatçi Hayati Inanç oldu.

Hayati Inanç, Hakkari'de 'Irfan Ve Medeniyet Bulusmalari'nin Konugu Oldu
Ögretmenevinde düzenlenen programa Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Vali Yardimcilari Mustafa Emre Kiliç, Mustafa Berat Kasimoglu, Cumhuriyet Bassavcisi Bayram Örenci, Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar, AK Parti Genel Merkez Teskilat Baskanligi Teskilat Koordinatörü Mecit Tarhan, AK Parti Merkez Ilçe Baskani Cumhur Demir, AK Parti eski Il Baskani Nurettin Firat, Hakkari Sehit Aileleri ve Gaziler Dernegi Baskani Ibrahim Adiyaman, Türk Silahli Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfi Hakkari Fahri Tanitim Kurulu Baskani Sirin Adiyaman, kurum amirleri ve çok sayida vatandas katildi.

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi programda konusan Hayati Inanç, divan edebiyatindan beyitler okuyarak hayata dair önemli nasihatlerde bulundu. Anne ve babalarin çocuklarini iyi yetistirmeleri gerektigini aktaran Inanç, iyi bir gelecek için iyi nesillerin yetismesi gerektigini söyledi.

Inanç, "Osmanli sultanlari içerisinde en güzel divanlardan biri, Kanuni Sultan Süleyman’in torunu ve 2. Selim’in oglu Sultan 3. Murat’a aittir. 3. Murat divaninda su diline dikkat et diyor. Dil siklikla neyi anarsa kalbin ve aklin oraya baglanir ve onun esiri olur. Çünkü dil sivridir ve insan andigini sever, sevdigini anar. Bize lazim olan eglence degil, nesedir. Eglence ahmakça bir avunmadir ve sizler eglenmiyorsunuz sadece içinizdekileri o an bastiriyorsunuz. Onu gürültülü bir sekilde örtmeye çalisiyorsunuz. Nese ayrica gönülden gönülle geçerek olur. Eger ki bir gönül kurumussa, o gönülden bir is çikmaz" diyerek programda emegi geçen herkese tesekkür etti.

Söylesi sonunda Vali Akbiyik Inanç’a tesekkür ederek çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA