Bilecik'te Cennet Hurmasi Ile Sehrin Ekonomisine 12,5 Milyon Liralik Katki Saglandi

Bilecik Tarim ve Orman Müdürü Necmettin Yoldas, kentte yetistirilen cennet hurmasini katma degeri yüksek bir ürün haline getirip piyasaya sürerek sehrin ekonomisine 12 milyon 500 bin liralik girdi saglandigini bildirdi.

Müdürlükten yapilan açiklamada, Il Müdürü Yoldas'in Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdür Vekili Mikail Babur ile birlikte Bekdemir köyünde hasadi devam eden cennet hurmasi bahçesini ziyaret ettigi belirtildi.

Açiklamada, Yoldas'in bahçe sahibi ile cennet hurmasi yetistiriciligi, hasadi ve ürün rekoltesi üzerine fikir alisverisinde bulunuldugu kaydedildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Yoldas, cennet hurmasi yetistiriciliginin merkeze bagli Basköy, Bekdemir, Küplü ve Bayirköy ile Inhisar ilçesinde toplamda 468 dekar alanda yapildigini ifade etti.

Ilde 2021 yilinda 700 ton cennet hurmasi üretimi gerçeklestirildigini animsatan Yoldas, "Daha önce il müdürlügümüzce üreticilerimize cennet hurmasi fidani getirmis ve kendilerine yetistiriciligi yerinde görmeleri amaci ile teknik geziler düzenlemistik. Geçtigimiz yil il müdürlügümüzce hazirlanan 'Cennet Hurmasi Projesi' kapsaminda kurutma platformu kurduk. Burada tamamen dogal olarak yetisen Trabzon hurmasinin katma degerini yüksek bir hale getirip ve piyasaya sürerek, üreticimizin bütçesine daha fazla katki saglar bir hale getirdik. Böylece toplamda Ilimiz ekonomisine cennet hurmasi yetistiriciligi ile 12 milyon 500 bin lira bir katki saglamis olduk." ifadesini kullandi.

Yoldas, üretim sezonunun tüm çiftçilere hayirli ve bereketli olmasini diledigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA