Tarim Kredi Kooperatif Market'in 574'Üncü Subesi Bingöl'de Açildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Cevdet Yilmaz: 'Tarim Kredi Kooperatifleri normal bir market degil, kaliteyi daha ucuza vatandasa ulastirmaya çalisan marketler, market zinciri. Diger taraftan da yerel üretime, tarima, pazarlanmasina destek olan bir alt yapi' 'Bu sene 160 bin kilo balimizi Tarim Kredi Kooperatifi satin aldi. Gelecek sene de 300 bin kilo yani 300 ton bali daha Tarim Kredi Kooperatifleri alip Türkiye genelindeki marketlerinde degerlendirecek, satacak'

Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri Merkez Birligine (Tarim Kredi) bagli Tarim Kredi Kooperatif Market'in 574'üncü subesi Bingöl'de törenle açildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Cevdet Yilmaz, Kültür Mahallesi'ndeki marketin açilisinda, bu yil içerisinde Bingöl'de toplam 5 marketin hizmete açilacagini söyledi.

Market sayisinin merkezde 3'e tamamlanacagini, bu sene ayrica Karliova ve Solhan ilçelerinde de market açilacagini dile getiren Yilmaz, "Bu önemli bir adim. Tarim Kredi Kooperatifleri normal bir market degil, kaliteyi daha ucuza vatandasa ulastirmaya çalisan marketler, market zincir. Diger taraftan da yerel üretime, tarima, pazarlanmasina destek olan bir alt yapi. Bu sene 160 bin kilo balimizi Tarim Kredi Kooperatifi satin aldi. Gelecek sene de 300 bin kilo yani 300 ton bali daha Tarim Kredi Kooperatifleri alip Türkiye genelindeki marketlerinde degerlendirecek, satacak." ifadelerini kullandi.

Yilmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle piyasalardaki fiyat artisinin sadece Türkiye'de degil, tüm dünyada yasandigini aktararak, sunlari kaydetti:

"Özellikle emtia fiyatlarinda, gida fiyatlarinda tüm dünyada bir artis yasandi. Bunu hep birlikte görüyoruz. En gelismis dedigimiz ülkelerde de enflasyonda çok ciddi artislar oldu. Avrupa'da her tarafta bir enflasyon artisi oldu. Biz de bu sorunlardan tabii ki etkileniyoruz ama vatandasimiza en az yansimasi yönünde de gayret ediyoruz. Bir taraftan da Sayin Cumhurbaskanimizin talimatiyla açilan bu marketlerle daha ucuza, daha rekabetçi bir sekilde bu islerin yapilmasi için gayret ediyoruz. Tek amacimiz var, bu dönemde olabildigince vatandasimiza daha az bu isin, enflasyonun yansimasi. Çok sükür geçen yil pandemiye ragmen tarim sektörümüzde bir büyüme oldu. Bu yil kuraklik yasandigi halde genele baktigimizda yine az da olsa bir büyüme sagladik. Bunlar pandemi sartlarinda, dünyanin bu sartlarinda gerçekten önemli basarilar. Tarima önümüzdeki dönemde de devam edecegiz. Bingöl de bir tarim kenti sonuçta. Ekonomimizin temel diregini tarim olusturuyor."

Vali Yardimcisi Fatih Kaya da marketin Bingöl'e hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Konusmalarin ardindan, Tarim Kredi Kooperatif Marketin 574'üncü subesinin açilisi yapildi.

Törene, Belediye Baskani Erdal Arikan, AK Parti Il Baskani Hasim Saglar, Tarim Kredi Kooperatifi yetkilileri, kurum temsilcileri ve vatandaslar katildi.
Kaynak: AA