Devlet Opera Ve Balesi Genel Müdürlügü 26 Sanatçi Ve 59 Personel Alacak

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügü Ankara, Istanbul, Izmir, İçel, Antalya ve Samsun müdürlüklerinde görev yapmak üzere çesitli branslarda 26 sanatçi ile sahne üstü ve sahne gerisinde görev yapacak 59 personel alimi gerçeklestirecek.

Kültür ve Turizm Bakanliginin Resmi Gazete'de yayimlanan ilanina göre, solist sanatçi, sanatçi, sahne üstü ve sahne gerisinde 29 Aralik 2022 tarihine kadar görev yapmak üzere çesitli brans ve pozisyonlar için sözlesmeli personel alinacak. Bu tarihten sonra ihtiyaç, basari ve disiplin durumu ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügünce gerek görülen kriterler yönünden yapilacak degerlendirmenin ardindan uygun bulunanlarla sözlesme yenilenebilecek.

Opera solistleri, koro ve orkestra sanatçilarinin yurt içinde veya yurt disinda müzik ve sahne sanatlari egitimi veren fakülte, akademi ve konservatuvarlarda lisans düzeyinde mezun olmalari, yapilacak dinleti, uygulama veya degerlendirme sinavinda basarili olmalari gerekiyor.

Bale solist sanatçilarinin da müzik ve sahne sanatlari egitimi veren fakülte, akademi ve konservatuvarlarin bale bölümünden en az lisans düzeyinde, kordöbale için de bale bölümünden en az lise düzeyinde mezun olmalari isteniyor. Modern dans sanatçilarinin ise modern çagdas dans bölümlerinden veya klasik bale bölümlerinden en az lise düzeyinde mezun olmalari sarti araniyor.

Sözlesmeli sanatçi branslarinda opera, bale ve koro sanatçilarinin yani sira orkestra sanatçilari da yer aliyor. Sahne üstü ve sahne gerisinde görev yapacak sözlesmeli personel listesinde ise sahne isikçisi, sahne makinisti, sahne sesçisi, sahne demircisi, heykeltiras, boyaci, aksesuarci, masör, kadin ve erkek terzi, kunduraci, mihmandar mütercim, kondüvit, video projeksiyon, lutiye, butafor, sapka çiçek, kadin gardirop, makyöz, akortçu, perukaci ve büro personeli gibi pozisyonlar bulunuyor.

Adaylar, basvurularini 29 Kasim-13 Aralik tarihlerinde e-Devlet araciligiyla "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi üzerinden gerçeklestirebilecek.

Basvurularin incelenmesi sonucu belirtilen sartlari tasiyan ve sinava katilmaya hak kazanan adaylarin listesi, Kariyer Kapisi platformunda yer alacak. Sinav tarihleri ve saati, adaylarin branslarina göre e-Devlet sistemi üzerindeki kayitli e-mail adreslerine gönderilecek. Sinavlar, adaylarin basvuru yaptigi Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinde yapilacak.

Kaynak: AA