Trafikte Silahla Dehset Saçan Eski Futbolcu Sezer Öztürk Tutuklandi

Trafikte yol verme meselesi yüzünden tartistigi kisilere silahla ates açarak 1 kisinin ölümüne neden olan eski futbolcu Sezer Öztürk çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Trafikte Silahla Dehset Saçan Eski Futbolcu Sezer Öztürk Tutuklandi


Fenerbahçe ve Besiktas gibi takimlarda forma giyen eski futbolcu Sezer Öztürk, Sancaktepe’de 19 Eylül 2021 tarihinde trafikte yol verme meselesi yüzünden tartistigi kisilere kursun yagdirmisti. Kursunlarin hedefi olan Halil Ibrahim Scholten hayatini kaybetmis, 4 kisi ise yaralanmisti. Olaya iliskin Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan ‘kasten öldürme’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarindan sorusturma baslatildi. Sorusturma kapsaminda Sezer Öztürk’ün soförlügünü yapan A.M. tutuklanirken, firari olan Sezer Öztürk hakkinda ise tutuklamaya yönelik yakalama karari çikarilmisti.

Aranan firari süpheli Sezer Öztürk, Artvin Hopa’dan Gürcistan’a gitmek üzere bindigi kamyonetin arkasinda jandarma ekipleri tarafindan yakalandi. Artvin Hopa Cumhuriyet Bassavciligina çikarilan süpheli Öztürk, Anadolu Cumhuriyet Bassavciligina Ses ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile baglanarak ifade verdi.

“15 YASIMDAN BERI MILLI TAKIMLARDA FUTBOL OYNUYORUM”

Süpheli Sezer Öztürk ifadesinde, “15 yasimdan beri milli takimlarda futbol oynuyorum, Almanya’da dogup büyüdügüm halde tüm yatirimlarimi Türkiye’ye yaptim, milliyetçi bir insanim. Bu zamana kadar hiçbir suça karismadim” dedi.



“ÖLÜMDEN DÖNDÜM”

Olay günü çocuklarini hayvanat bahçesine götürdügünü, daha sonra eve dönerken arabasinin önünün kesildigini ve darp edildigini öne süren Öztürk, “Ölümden döndüm. Kafama aldigim darbelere iliskin raporlarimi mahkemeye sunacagim. Illa hakli olmak için ölmem gerekmiyor, ben ates etmedim. Ömer Genç benim korumamdir. Olay sirasinda o havaya ve yere ates etti. Karsi taraf 30-40 kisi idi. Alkollü vaziyette bize saldirdilar, benim yanimda korumam ve korumamin çocuklari ile benim küçük çocuklarim ve eslerimiz vardi. Yanimda silah oldugu halde ben ates etmedim. Sayet onlari vurmak gibi bir niyetimiz olsaydi Ömer havaya ates etmezdi, direkt onlara sikardi” ifadelerini kullandi.

“CAN GÜVENLIGIM OLMADIGI IÇIN YURT DISINA ÇIKACAKTIM”

Süpheli savunmasinin devaminda, “Olaydan sonra yarali oldugum için 2 ay yerimden kalkamadim, tedavi oldum. Mahkeme baslayincaya kadar da yurt disina çikarak islerimi halledecektim. Biraz da tehdit aldigim için korktum ve can güvenligim nedeni ile tedbiren yurt disina çikmaya çalisirken yakalandim. Üzerime atili eylemi ben gerçeklestirmedim. Ayrica olay sirasinda karsi tarafin Ömer’den düsen silahi aldigini Ömer’den duydum, daha sonra Ömer havaya ates etmeye basladi.

Ancak karsi tarafin nasil vuruldugunu görmedim, suçsuzum” diyerek tutuksuz yargilanmayi talep etti.

TUTUKLANDI

Anadolu Sulh Ceza Hakimligi, ifade islemleri tamamlanan süpheli Sezer Öztürk’ü “kasten öldürme” suçundan tutuklayarak cezaevine gönderdi. Hakimlik, süphelinin suçu isledigine dair somut delillerin bulunmasini, süphelinin yurtdisina çikarken Hopa’da yakalandigini, cezanin üst sinirini da dikkate alarak delil karartma süphesinin varligini tutuklama gerekçesi olarak gösterdi.

(Gamze Erdemir/IHA)
Kaynak: İHA