TBMM Baskani Sentop, Parlatino Baskani Soto Ile Görüstü

Ispanya'nin baskenti Madrid'de düzenlenen Parlamentolar Arasi Birlik (PAB) 143. Genel Kurul toplantilarina katilan TBMM Baskani Mustafa Sentop, Latin Amerika ve Karayipler Parlamentosu (Parlatino) Baskani Jorge Pizarro Soto ile bir araya geldi.

Görüsmede, "Latin Amerika ve Karayipler ile iliskilerimize büyük önem atfediyoruz." diyen Sentop, özellikle son yillarda bölgeyle iliskilerin derinlestirilmesi için önemli adimlar atildigini vurguladi.

Sentop, TBMM'nin gözlemci üyelik statüsü ile yakinda zamanda Parlatino ile is birligi antlasmasi imzaladigini hatirlatarak, "Bu sayede Parlatino ile is birligimizi de kurumsal ve saglam bir temele tasimis olduk. Bahse konu is birligi anlasmasinin sadece kagit üzerinde kalmayacagini ve bölge ülkeleriyle somut olarak is birligi gelistirilmesine vesile olacagini düsünüyorum." seklinde konustu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin tüm dünyada oldugu gibi Latin Amerika ve Karayipler bölgesini de derinden etkiledigini kaydeden Sentop, "Ülkemiz, Kovid-19 salginiyla mücadelede de bölge ülkeleriyle imkanlar ölçüsünde dayanisma içerisindedir. Latin Amerika ve Karayipler ile iliskilerimizin gelistirilmesinde, bölgesel örgütler önemli bir rol oynamakta olup, is birligini mümkün olan her alanda ilerletmek istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA