Mardinli 14 Yasindaki Rifat Protez Bacaga Kavustu

Kiziltepe ilçesinde 7 yil önce biçerdövere sikisan sol bacagi kesilen, otobüse binmeye çalisirken çekilen görüntüsü sosyal medyaya yansiyan Rifat Özbek'in protez ihtiyaci Kiziltepe Yetim ve Öksüzler Dernegince karsilandi Rifat Özbek: 'Bu protez agir degil çok rahat, kosabiliyorum da. Tesekkür ediyorum'

Mardin'in Kiziltepe ilçesinde sol bacagi 7 yil önce misir tarlasinda biçerdövere sikismasi nedeniyle kesilen 14 yasindaki Rifat Özbek, Kiziltepe Yetim ve Öksüzler Derneginin destegiyle protez bacaga kavustu.

Kiziltepe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Çam, dernek yöneticileri ve saglik ekipleri, Rifat'i evinde ziyaret ederek, protez bacagi ulastirdi.

Rifat, saglik ekiplerinin de yardimiyla takilan proteziyle ilk adimlarini atti.

Çam, gazetecilere yaptigi açiklamada, dernek ve hayirseverlerin Rifat'in durumuna kayitsiz kalmadigini, yeni protez bacakla çocugun bundan sonraki süreçte ailesiyle daha mutlu ve saglikli bir hayat sürdürecegini söyledi.

Bu tür yardimlarin özellikle hayirsever vatandaslarin katkisiyla yapilmasinin çok degerli oldugunu vurgulayan Çam, söyle devam etti:

"Bundan sonraki süreçte bisikletini de getirecegiz. Devletin sosyal devlet olmasi nedeniyle her noktada yardimlarimiz ziyadesiyle oluyor. Toplumumuzun bütün kesimine ulasmaya gayret gösteriyoruz. Beraber paylasirsak mutlu oluruz. Bütün vatandaslarimiza da çagrida bulunuyorum; var olan imkanlarinizi etrafinizdakilerle paylasin."

Çam, Rifat'i voleybol maçina götürecegini ve evlerinin damlayan çatisinin onarilacagini sözlerine ekledi.

Dernegin baskani Sadettin Kandemir de "Rifat çok mutlu, yeni protez sayesinde yürüyebiliyor, top oynayabiliyor. Bizler de mutlu olduk. Katki sunan herkesten Allah razi olsun. Rifat gibi bütün çocuklar mutlu olsun." ifadelerini kullandi.

Protez bacaga kavustugu için mutlu oldugunu dile getiren Rifat Özbek ise "Bu protez agir degil çok rahat, kosabiliyorum da. Tesekkür ediyorum." dedi.

- Daha önce demirden protez kullaniyordu

Ilçenin Mezopotamya Mahallesi'nde yasayan 6 çocuklu Süreyya ve Sahin Özbek çiftinin oglu Rifat, henüz 7 yasindayken sol bacagini biçerdövere kaptirmisti. Bacagi diz kapagindan kesilen çocugun ailesi, maddi imkansizliklar nedeniyle demirden protez bacak yaptirabilmisti.

Agir oldugu için protezi kullanamayan 8. sinif ögrencisi Rifat'in, tek bacagiyla güçlükle otobüse binmeye çalisirken çekilen görüntüsünün sosyal medyada paylasilmasi üzerine Kiziltepe Yetim ve Öksüzler Dernegi yöneticileri aileyle irtibata geçmisti.
Kaynak: AA