Israil Güçleri Filistinli Iki Balikçiyi Gözaltina Aldi

Israil güçleri Gazze Seridi açiklarinda Filistinli iki balikçiyi gözaltina aldi.

Gazze'deki Filistinli Balikçilar Sendikasindan yapilan yazili açiklamada, Filistin Yönetimi Sivil Irtibat Biriminin, Gazze açiklarinda persembe gününden bu yana haber alinamayan Filistinlilere ait bir balikçi teknesinin, Israil güçleri tarafindan alikonuldugu bilgisini verdigi kaydedildi.

Açiklamada, teknedeki 2 balikçinin avlanma mesafesini astigi gerekçesiyle gözaltina alindigi ve saglik durumlarinin iyi oldugu belirtildi.

AA muhabirine konusan Gazze'deki Tarimsal Çalisma Komiteleri Birligine bagli Balikçilar Komitesi Sorumlusu Zekeriya Bekr, gözaltinda tutulan balikçilarin, Muhammed Abdurrezzak Bekr ve oglu Sabit Bekr adli Filistinliler oldugunu söyledi.

Halen gözaltinda tutulan balikçilarla ilgili Israil ordusundan henüz bir açiklama yapilmadi.

Israil ordusu, bu sabah 5 Filistinli balikçiyi daha ayni gerekçeyle gözaltina aldiktan sonra salivermisti.

Israil, yaklasik 2 milyon Filistinlinin yasadigi Gazze Seridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altinda tutuyor.

Tel Aviv yönetimi, Filistinli direnis gruplariyla yasanan gerilimleri gerekçe göstererek Gazze Seridi'ndeki balikçilarin avlanma mesafesini sik sik düsürüyor.

Filistin Kurtulus Örgütü ile Israil arasinda 1993 yilinda imzalanan Oslo Anlasmasi'na göre Filistinliler, herhangi bir Israil müdahalesine maruz kalmadan Gazze Seridi'nden 20 mil açiga kadar serbest hareket etme hakkina sahip ancak Israil yönetimi Filistinli balikçilarin bu hakkina engel oluyor.

Kaynak: AA