Diyarbakir'da 'Fiskaya Cam Teras'in Açilisi Yapildi

Vali Münir Karaloglu: 'Hem Diyarbakirli hemsehrilerimiz hem de disaridan gelen misafirlerimiz artik bu cam terastan Diyarbakir'in güzelliklerini görme sansina kavusacak'.

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan "Fiskaya Cam Teras"in açilisi yapildi.

Belediye tarafindan yürütülen çalismada, 230 metrekarelik alanda olumsuz hava kosullarina dayanikli malzeme ile 170 metrekare kompozitdeck, 60 metrekare cam teras ve kafe insa edildi.

Yaklasik 6 bin kilogram çelik kullanilan terasta ayni anda 45 kisi cam zemine çikabilecek. 2 bin metrekarelik alanda deforme olmus bazaltlar yenileriyle degistirilirken yesil alanlar ise mevsimlik çiçek ve agaçlarla süslendi.

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügünün yeniden akar hale getirdigi Fiskaya Selalesi de yapilan isiklandirmayla rengarenk bir görünüme kavustu.

Vali Münir Karaloglu, açilis töreninde, Diyarbakir'in 33 medeniyete ev sahipligi yapan, kültür ve tarih birikimi olan bir sehir oldugunu söyledi.

Göreve geldiginde sosyal medya üzerinden kentteki vatandaslarin beklentilerini sordugunu ifade eden Karaloglu, binlerce vatandastan öneri geldigini aktardi.

O talepleri siraladiklarini dile getiren Karaloglu, Fiskaya Teras'in da o taleplerden biri oldugunu bildirdi.

Karaloglu, önce projesinin yapildigini, ardindan yapimini tamamladiklarini, bugün de açilisini yaptiklarini belirterek, "Buradan bakan, bölgenin can suyu olan Dicle Nehrimizi, onun yani basinda 7 bin yildir kesintisiz sulu tarim yapilan Hevsel Bahçelerini, hemen karsimizdaki Fetih Camisinin bulundugu yeri ve Fiskaya köprüsünü görme sansi bulacak. Hem Diyarbakirli hemsehrilerimiz hem de disaridan gelen misafirlerimiz artik bu cam terastan Diyarbakir'in güzelliklerini görme sansina kavusacak." dedi.

Diyarbakir'in dört ana kapisinin restorasyonunu tamamladiklarini ve yerine geri taktiklarini anlatan Karaloglu, Diyarbakir için çalismaya devam edeceklerini kaydetti.

Karaloglu, Fiskaya bölgesinde çok çarpik bir kentlesme olduguna isaret ederek, "Çok sayida vatandasimizla anlasma tutanaklarimizi imzaladik. Yikim ihalemizi de yaptik. Insallah yakin bir zamanda buradan baktigimizda gördügümüz ve kenti rahatsiz eden, içinde oturanlara da sagliksiz yasam kosulu sunan gecekondu bölgesini de insallah temizleyecegiz. Orasi tamamen yesil bir alan olacak. Orasi ile burasi birbiriyle bütünlesmis olacak." diye konustu.

Daha sonra "Fiskaya Cam Teras"in açilisi yapildi.

Açilisin ardindan vatandaslar, cam terastan Tas Konak, Hevsel Bahçeleri, Dicle Nehri ve Millet Bahçesi'ni bir arada izleme firsati buldu.

Açilisa, Sur Kaymakami Abdullah Çiftçi, Baglar Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu, AK Parti Diyarbakir milletvekilleri Mehdi Eker ve Ebubekir Bal, AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, AK Parti Il Baskani Muhammed Serif Aydin ve vatandaslar katildi.
Kaynak: AA