Bursa'daki Trafik Kazasinda Vefat Eden Genç IHH Gönüllülerinin Cenazeleri Yarin Defnedilecek

Kagan Talip Tigli ve Muratcan Kaya'nin cenazeleri yarin ögle vakti Fatih Camisi'nde kilinacak namazin ardindan Istanbul'da topraga verilecek Tarik Kesekçi'nin cenazesi memleketi Nevsehir'de, Yusuf Taha Göktas'in cenazesi ise Zonguldak'ta defnedilecek.

Istanbul Genç IHH'nin Bursa'da düzenleyecegi Teknoloji Kampi'na giderken geçirdikleri trafik kazasi sonucu yasamlarini yitiren Kagan Talip Tigli (25), Muratcan Kaya (21), Yusuf Taha Göktas (22) ve Tarik Kesekçi'nin (26) cenazeleri yarin topraga verilecek.

Vakiftan yapilan açiklamada, Istanbul Genç IHH'nin, Milli Teknoloji Hamlesi'nde yeni gençler yetistirmenin tohumlarini atmak, lise ögrencilerine yerli ve milli teknoloji askini asilamak için Bursa'daki IHH Marmara Afet ve Koordinasyon Merkezi'nde düzenleyecegi Teknoloji Kampi için Istanbul'dan da bir ekibin yola çiktigi hatirlatildi.

Istanbul Genç IHH Baskani ve Türk Telekom veri mühendisi Kaan Talip Tigli, Genç IHH personeli Muratcan Kaya, YediHilal Teknoloji Takimlari Sorumlusu Yusuf Taha Göktas ile Baykar Uçak Mühendisi ve IHH gönüllüsü Tarik Kesekçi'nin, Istanbul-Bursa Otoyolu'nda geçirdikleri trafik kazasi sonucu olay yerinde hayatini kaybettigi belirtildi.

Kagan Talip Tigli ve Muratcan Kaya için yarin Fatih Camisi'nde ögle namazini müteakiben cenaze namazi kilinacagi aktarilan açiklamada, Tigli ve Kaya'nin cenazelerinin Istanbul'da defnedilecegi kaydedildi.

Açiklamada, Tarik Kesekçi'nin cenazesinin memleketi Nevsehir'deki H. Rasim Uzer Camisi'nden, Yusuf Taha Göktas'in cenazesinin ise Zonguldak Eregli Kepeztepe Camisi'nden kaldirilacagi bildirildi.

- Yardim gönüllerinin öz geçmisleri

Nevsehirli Tarik Kesekçi'nin yeni baba oldugu belirtilen açiklamada, üniversite yillarindan itibaren gönüllü olarak IHH'de faaliyetlere katildigi, yurt disi organizasyonlarda yer aldigi ifade edildi. Istanbul Teknik Üniversitesi mezunu Kesekçi'nin, Baykar Savunma Sirketi'nde uçak mühendisi olarak çalismaya basladiktan sonra yeni nesle teknoloji sevgisini asilamak için gönüllü konferanslara katilmaya devam ettigi, Genç IHH'nin düzenledigi teknoloji kamplarina katildigi ve "Akinci" gibi insansiz hava araçlarinda uçus performans ve analiz mühendislik takiminin lideri oldugu anlatildi.

Kastamonulu Kagan Talip Tigli'nin, Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisligi'nden mezun olduktan sonra Türk Telekom'da veri mühendisi olarak çalismaya basladigi belirtildi.

Gümüshaneli Muratcan Kaya'nin, Istanbul Üniversitesi Kütüphanecilik ve Arsiv Bölümü'nden mezun olduktan sonra IHH'de gönüllü olarak çalismalara destek verdigi ve Istanbul Genç IHH Lise Baskanligi görevini üstlendigi ifade edildi.

Karsli Yusuf Taha Göktas'in ise Gebze Teknik Üniversitesinde Makina Mühendisligi ögrencisi oldugu, YediHilal Dernegi'nde teknoloji takimlari sorumlulugunu yürüttügü, takimiyla ürettigi IHA ile ulusal ve uluslararasi yarismalarda çesitli dereceler aldigi aktarildi.

Kaynak: AA