Antalya'da Yagmur Ve Firtina Biber Seralarini Vurdu

Antalya’da saganak yagmur Aksu ve Serik ilçelerinde etkili oldu. Seralarin ve ekili arazilerin suyla doldugu bölgede üreteciler seralarini kurtarmak için büyük çaba harcadi.

Antalya'da Yagmur Ve Firtina Biber Seralarini Vurdu


Antalya’da saganak yagmur Aksu ve Serik ilçelerinde etkili oldu. Seril ilçesine bagli Çandir Mahallesi’nde biber serasi suyla dolan Sirri Can (25) isimli üretici bölgede 15 yildir sel problemi yasadiklarini ve saganakta seralarinin zarar gördügünü söyledi.

Seradaki ürünlerinin telef oldugunu ve bin bir güçlükle büyüttükleri biberlerin hasat edemeyecegini söyleyen Sirri Can, "Yagmur yagdi elimizden gelen bir sey yok. Cenab-i Allah’in takdiri. Bu su 10 günde ancak temizlenir, biberler sudan dolayi kesilecek bu sezon yine hüsran" dedi.

Su basan ahirlarini da gösteren Sirri Can, zemini yarim metre kadar suyla dolan ahirdaki hayvanlarini balkona çikartacagini, çok asiri yagislarda evlerinin ikinci katina kadar çikardiklarini kaydetti ve derelerin islahiyla ilgili destek istedi. Çandir Mahallesi’nde ekili açik arazilerde de durum farkli olmadi. Tasan deler sebebiyle yollar tarlalarla birlesirken, yolu kullanan araçlar da tehlikelere aldirmadan yollarina devam etmek zorunda kaldi.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan açiklamada sabah saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde görülecek kuvvetli yagislara dikkat çekilerek, "Merkez ve dogu ilçelerinde (Serik, Aksu, Manavgat, Ibradi) yer yer asiri (100 kg/m2 üzeri) olmasi beklendiginden sel, su baskini, yildirim, ulasimda aksamalar, yerel dolu yagisi, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir" uyarisi yapilmisti.
Kaynak: İHA