AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Samsun'da Aritma Tesisi Temel Atma Töreninde Konustu Açiklamasi

'Simdi Türkiye'de akliniza ne geliyorsa, disarida elin oglunda ne varsa Türkiye onu üretebilecek noktaya gelmistir. Onlarla rekabet edebilecek noktaya gelmistir'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "Simdi Türkiye'de akliniza ne geliyorsa, disarida elin oglunda ne varsa Türkiye onu üretebilecek noktaya gelmistir. Onlarla rekabet edebilecek noktaya gelmistir." dedi.

Samsun Büyüksehir Belediyesince insasina baslanan Havza ve Kirsal Mahalleler Içme Suyu Aritma Tesisi'nin temel atma töreninde konusan Kurtulmus, yapilan hizmetlerin, atilan güzel adimlarin hepsini gördükçe Türkiye'nin gelecegine dair umutlarinin da yeserdigini söyledi.

Türkiye'nin yollari, köprüleri, havaalanlari, üniversiteleri, fabrikalari, organize sanayi bölgeleri, su tesisleri, altyapi çalismalari gibi akla gelen tüm hizmetleri sürdürdügünü belirten Kurtulmus, "Çünkü biz basindan itibaren Türkiye'nin yeniden büyük Türkiye olmasi idealine kenetlenmis bir kadroyuz. Biz insanlarin en hayirlisinin insanlara faydali olanlar olduguna inanan bir toplumuz. Siyasetteki temel amacimiz milletimizin duasini, Allah'in rizasini kazanmaktir. Bunun için canla basla çalisiyoruz ve Türkiye her gün ileriye dogru gidiyor." diye konustu.

Türkiye'ye birilerinin çelme takmaya çalistigini dile getiren Kurtulmus, söyle devam etti:

"Son 7-8 yilda yasadiklarimizi söyle bir göz önünde bulundurursaniz, film seridi gibi gözünüzün önünden geçerse bunlarin her birisinin herhangi bir gelismis ülkede dahi olsa, bir tanesinin bile ülkeyi yerle bir etmesi, hükümetleri dagitmasi mümkündür. MIT Baskaninin gözaltina alinmaya çalisildigi 7 Subat 2013 tarihinden itibaren baslayarak Gezi Parki eylemleriyle, 17-25 Aralik eylemleriyle, en son Türkiye'deki 15 Temmuz darbe tesebbüsüyle yapilmak istenen sey Türkiye'de bir hükümet degisikligine gitmekti. Eyvallah ama onun da ötesinde, Türkiye'nin öte taraftan terör örgütleri vasitasiyla PKK'siyla, DEAS'iyla vesairesiyle Türkiye'yi engellemek, güçlü büyük Türkiye yürüyüsünü önlemek ve onun da gerisinde bu milleti bu çagin gerisine itmek amaçlari vardi. Bana sorarsaniz AK Parti'nin bu ülkede yapmis oldugu en önemli sey, bu zihniyeti degistirmektir."

Önce 19 yilda devlet millet kaynasmasinin saglandigini vurgulayan Kurtulmus, sözlerini söyle sürdürdü:

"Hatirlayin. Birakin buraya Havza'nin merkezlerine bile bakanlarin, milletvekillerinin, belediye baskanlarinin gelmesi, halkin içerisinde olmasi çok görülür bir sey degildi. Sairin söyledigi gibi, 'Devlet dedigin çatik kasli zatti.' Millete tepeden bakan, milletin önünden geçerken titreyerek geçtigi hükümet konaklarindan ibaretti. Simdi ise hükümet milletin ayagina giden, millete hizmetkar oldugunun farkinda olan, milletin emrinde olan bir hükümet anlayisidir. Iste Türkiye'nin her yerinde de bunu görüyoruz. Bu zihniyeti ortaya koydugunuz zaman zaten basarili oluyorsunuz. Devletle millet kaynasmis oluyor. Bunu nerede test ettik. Eger devletle millet bütünlesmis olmasaydi, devletin Cumhurbaskani 15 Temmuz gecesi, 'Çikin meydanlara, bu eskiyalara karsi direnin ve bunlara hadlerini bildirin' dedigi zaman bu millet çiplak elleriyle, çiplak bedenleriyle tanklarin önüne çikmaz ve darbe tesebbüsünü önlemezdi."

Kurtulmus, tek karar mercinin milletin oldugunu bilerek yollarina devam ettiklerini anlatti.

Türkiye'de son 19 yilda büyük bir özgüven insasi sagladiklarinin altini çizen Kurtulmus, sunlari kaydetti:

"Gencecik çocuklarimiz, üniversitelerdeki arastirmacilarimiz, hatta liselerdeki ögrencilerimiz 'biz yapabiliriz' noktasina geldi. Biz elin ogluyla uzay alaninda yarisiriz. Roketlerimizi yapariz, IHA'larimiz yapilir, SIHA'larimizi yapariz, fabrikalarimizi yapariz, OSB'lerimizi yapariz ve her alanda mücadele edebiliriz. Dünyaya her seyi yapar ve satariz noktasina geldik. 2022'de Samsun TEKNOFEST'e ev sahipligi yapacak. Onun dolayisiyla da bu memlekette nasil insanlarin öz güvenlerinin yükseldigini bir kere daha orada göreceksiniz. Belki milyonu asan genç gelecek, TEKNOFEST'i ziyaret edecek. Yüzlerce ekip yeni ürünler üretmek, yüksek teknoloji üretmek için yarisacak ve onlari orada sergileyecek. Simdi Türkiye'de akliniza ne geliyorsa, disarida elin oglunda ne varsa Türkiye onu üretebilecek noktaya gelmistir. Onlarla rekabet edebilecek noktaya gelmistir."

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Hilmi Güler ve Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir de selamlama konusmasi yapti.

Program, temel atma töreninin ardindan sona erdi.

Kaynak: AA