'7. Alemlere Rahmet Uluslararasi Kisa Film Festivali' Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan: 'Bu dünyada süphesiz her sey kisa. Hem Efendimizden ilham alan hem de saniyeye sonsuzluk sigdirma gayretinde olan bütün katilimcilari tebrik ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanligi olarak sadece yaninizda degil, hikayenizin içinde oldugumuzdan berhudariz, siz de berhudar olun' Festivalin 'Ulusal Bölümü'nde 'En Iyi Ulusal Belgesel' ödülünü 'Tülütabaklar Ölümsüz Kahramanlar' adli yapimiyla Yasin Öztürk, 'En Iyi Ulusal Kurmaca' ödülünü ise 'Bir Nehir Kiyisinda' filmiyle Muhammed Furkan Dasbilek aldi 'Uluslararasi En Iyi Kurmaca Kisa Film Ödülü'nü Rusya'dan yarismaya katilan Ignat Bagirov'un 'Flowers for You' adli filmi kazandi

Siyer Vakfi ile Fidan Sanat Vakfinca bu yil festival olarak düzenlenen "7. Alemlere Rahmet Uluslararasi Kisa Film Festivali", Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Anadolu Ajansinin ''Global Iletisim Ortagi'' oldugu, Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügünün destegiyle gerçeklestirilen festivalin kapanis programina konuk olan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, sinemanin kültür aktariminda önemli bir araç olduguna isaret ederek, Türk sinemasindan yapimlarin 152 ülkede gösterimde oldugunu belirtti.

Demircan, sinemanin eglence aracindan öte bir ögrenme araci oldugunun altini çizerek, söyle konustu:

"Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz 63 yil dünyayi sereflendirmistir. Insanlikla fiziken birlikteligi çok kisa sürmüs. Hayati tarif ederken dün, bugün ve yarin, üç günle tarif ederiz. Bütün günlerimiz bu üç güne sigar. Efendimiz kisa dünya hayatinda, sonu olmayan bir dünyanin temellerini atmis. Biz ümmetine kisacik üç günümüze alemleri sigdirabilmeyi ögretmis. Bu dünyada süphesiz her sey kisa. Hem Efendimizden ilham alan hem de saniyeye sonsuzluk sigdirma gayretinde olan bütün katilimcilari tebrik ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanligi olarak sadece yaninizda degil, hikayenizin içinde oldugumuzdan berhudariz, siz de berhudar olun. Yarismaya katilan her arkadasimizi ve yarismayi organize eden arkadaslarimizi tebrik ediyorum."

Siyer Vakfi kurucusu, arastirmaci-yazar Muhammed Emin Yildirim da festival kapsaminda yapilan tüm çalismalari önemsedigini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Insallah yeniden asli kodlarimiza gidecegiz, az konusacagiz, çok is yapacagiz. Çok güzel degerler ortaya koyacagiz. Sirtimizi yasladigimiz bu medeniyet ve bu medeniyetimizin muallimi olan, alemlere rahmet o kutlu Elçi'nin cihana biraktigi mesajlari, mahrum yüreklere duyurmak adina elimizden gelen gayreti ve çabayi ortaya koyacagiz. Allah bu konuda gayret gösteren tüm kardeslerimin yar ve yardimcisi olsun. Yogun bir çalisma ile 7 aydir neler yaptiklarina ben de sahidim. Umuyorum ki bu çalismalardan insallah güzel seyler çikacak."

Festival Direktörü Cemil Nazli ise 7 aylik yogun bir çalisma ile festivali bitirmenin mutlulugunu yasadiklarini dile getirerek, kendilerine destek veren herkese tesekkür etti.

- Ulusal ve uluslararasi kategorilerde ödüller

Festivalin yedinci yilinda 65 farkli ülkeden 568 eser yarismaya basvuru yapti. Yarisma kapsaminda toplamda 300 bin lira ödül dagitildi.

Bu yil festivalde "Vefa Ödülü", Ayse Sasa adina Festival Danisma Kurulu Baskani Atalay Tasdiken tarafindan festivale araliksiz 7 yildir filmleriyle katilan Bilal Çimrin'e takdim edildi.

Festivalin "Ulusal Bölümü"nde "En Iyi Ulusal Belgesel" ödülünü "Tülütabaklar Ölümsüz Kahramanlar" adli yapimiyla Yasin Öztürk, "En Iyi Ulusal Kurmaca" ödülünü ise "Bir Nehir Kiyisinda" filmiyle Muhammed Furkan Dasbilek aldi.

"Uluslararasi Bölüm"de ise "Uluslararasi En Iyi Kisa Animasyon", Belarus'tan yarismaya katilan Natalia Darvina'in "Good Wolf" adli yapimi seçildi.

"En Iyi Kisa Belgesel" ödülü Kirgizistan'dan "Meerman" adli filmiyle Aikol Nurlanbek Uulu'ya verildi. Yarisma disi "Jüri Özel Ödülü"ne de Misir'dan "Rayhan'in Güvenli Cenneti" adli yapimiyla yönetmen Mohmed Fathi deger görüldü.

"Uluslararasi En Iyi Kurmaca Kisa Film Ödülü"nü ise Rusya'dan yarismaya katilan Ignat Bagirov'un "Flowers for You" adli filmi kazandi.

Festival kapsaminda "Son Taslak Proje Gelistirme Ödülleri", "Karayazi" ile senarist Ahmet Duvar'a, "The Work" projesi ile Davron Tadjiev'e ve "Bir Dolap Tozlu Uzay Elbisesi" ile Ahmet Furkan Arslan'a takdim edildi.

Kisa Film Yapim Destek Finalistleri ise "Kara Tavuk" adli projesiyle Zeynep Incetekin, "654 Gram" ile Ömer Disbudak ve "Geyik" ile Mehmet Selim Gök seçildi.
Kaynak: AA