Rusya'daki Maden Kazasinda Can Kaybi 52'Ye Yükseldi

Rusya’nin güneyindeki Listvyazhnaya kömür madeninde meydana gelen kazada can kaybi 52’ye yükseldi.

Rusya'daki Maden Kazasinda Can Kaybi 52'Ye Yükseldi


Rusya’nin güneyindeki Kemerovo bölgesinde yer alan ve en az 285 isçinin bulundugu Listvyazhnaya kömür madeninde yangin çikmis, olayda ilk belirlemelere göre 11 kisi hayatini kaybetmis, 239 kisi ise kurtarilmisti. Rusya Acil Durumlar Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, maden kazasindaki can kaybinin 52’ye yükseldigi ve hayatini kaybedenler arasinda 6 kurtarma görevlisi oldugu aktarildi. Bakanlik, madencilerin ve kurtarma görevlilerin cansiz bedenlerinin hala madenin içinde oldugunu ifade ederken, yogun metan gazi nedeniyle madene girisin henüz mümkün olmadigini aktardi.

Bölgesel Sorusturma Komitesi tarafindan yapilan açiklamada ise, Listvyazhnaya Madeninin müdürü ve yardimcisi da dahil olmak üzere 3 kisinin endüstriyel güvenlik kurallarini ihlal ettikleri süphesiyle gözaltina alindigini açikladi.

Kemerovo’da 3 günlük yas ilan edildi.

Öte yandan Kemerov’da 2007 yilinda Ulyanovskaya madeninde meydana gelen patlamada 100’den fazla kisi, 2010 yilinda ise Raspadskaya madeninde meydana gelen patlamalarda 90’dan fazla kisi hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA