Bagcilar Belediyesi Tarafindan 19. Çocuk Surasi Düzenlendi

Bagcilar Belediyesi tarafindan 19. Çocuk Surasi düzenlendi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Kadir Topbas Halk Sarayi’nda gerçeklesen etkinlikte farkli okullardan ögrenciler bir araya geldi.

Sura'ya katilan okullari ve ögrencileri tebrik eden Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, sunlari kaydetti:

"19. Istisare toplantisindayiz. Çocuk Meclisimizde fikirlerinizi ve sizin gözünüzle nasil bir yasam arzuladiginizi görüyoruz. Ilçeye hizmet ederken kisilerin fikirlerini almamizdaki en büyük etken, bir çözüm önerisini ortaya koymalari, bize fikir üretmeleri problemlerin daha da hizli çözümünü sagliyor. Suramiz hayirli olsun, sizlere de basarilar diliyorum."

Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Yilmaz da Kovid-19 döneminde yasanan egitim araligina deginerek, "3 aydir birlikteyiz, sizleri çok özlemistik. Daha da önemlisi okullarin kapandigi günden beri bir bosluk hissediyorduk. Geçen 2 yila yakin okullarin kapandigi süreçte neler oldugunu sizden dinleyecegiz ve istifade edecegiz. Insallah verimli toplanti olur." ifadelerini kullandi.

Çocuk Meclisi Baskani Elif Aksoy ise ülkeyi daha ileriye tasiyacak yeni ufuklar için arkadaslarina bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

Protokol konusmalarinin ardindan arastirma yapan ögrenciler sahneye çikti.

Akyigit Ortaokulu ögrencileri, "Orman Yanginlarinin Çikis Sebepleri ve Sonuçlari", Günesli Ortaokulu ögrencileri "Çocuklarda Çoklu Zeka Destekleyici Egitimler", Dr. Sadik Ahmet Ortaokulu ögrencileri "Pandemi Sürecinin Egitim Hayatina Etkileri" ve Hizir Reis Imam Hatip Ortaokulu ögrencileri de "Islenmis Gidalar ve Katki Maddelerinin Çocuklarin Gelisimine Olan Etkileri" temalariyla ilgili arastirmalarinin sunumunu yapti.

"Islenmis Gidalar ve Katki Maddelerinin Çocuklarin Gelisimine Olan Etkileri"yle ilgili grupta yer alan ögrenciler, anlattiklarini fotograf ve videoyla desteklediler. Asiri yag içeren bu ürünlerin çocuklarda obeziteye yol açtigini dile getiren çocuk arastirmacilar, "Katki maddelerinin etkisi sadece çocuklarda degil anne karnindaki bir bebekte de görülmektedir. Örnegin genlerde degisim görülebilir ve bu da hastaliklara neden olur." ifadelerini kullandi.

Çocuklarin arastirmalari ve programda konusulanlar kitap haline getirilecek.

Kaynak: AA