'Yüksekova'da Kadin Olmak' Projesinin Sunumu Yapildi

HAKKARI – Yüksekova Kadinlari Toplumsal Destekleme ve Kültür Dernegi (YUKADER) tarafindan Sabanci Vakfi’nin destegiyle yürütülen "Yüksekova’da Kadin Olmak" projesinin sunumu yapildi.

'Yüksekova'da Kadin Olmak' Projesinin Sunumu Yapildi
Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinde düzenlenen program, Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Yüksekova Kadinlari Toplumsal Destekleme ve Kültür Dernegi (YUKADER) tarafindan hazirlanan hane ziyaretleri raporu ile iki yil boyunca gerçeklestirilen farkindalik çalismalari hakkinda bilgiler veren Sabanci Vakfi Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, toplumsal degisimin kadinlarin güçlenmesiyle mümkün olabilecegini aktardi. Kadinlarin hayatlarinda yeni bir kapi açmanin mutluluk verici oldugunu belirten Sabanci Vakfi Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Sabanci Vakfi olarak toplumsal gelisme için sivil toplum kuruluslarinin önemine yürekten inaniyoruz. Bu inançla toplumsal sorunlara daha kalici çözümler üretilmesi ve yapilan etkinin sürdürülebilir olmasi amaciyla baslattigimiz hibe programlarinda 15. yilimizi geride birakiyoruz. Bu süre boyunca ayni gaye için emek veren yüzlerce sivil toplum kurulusunun yaninda olduk ve yola daha güçlü devam edebilmeleri için destek verdik. Ne mutlu bize ki simdi de hibe programlarindan yararlanan kiymetli projelerden biri olan ’Yüksekova’da Kadin Olmak’ projesi için bir aradayiz. Toplumsal degisimin kadinlarin güçlenmesiyle mümkün olacagina inanan bir vakif olarak, YUKADER tarafindan hayata geçirilen bu degerli projeye iki yil boyunca destek vermenin gururunu yasadik” dedi.

Yüksekova Kadinlari Toplumsal Destekleme ve Kültür Dernegi (YUKADER) yöneticisi Hatice Temir Bozdag ise 2019 yilindan bugüne kadar Sabanci Vakfi’nin destegi ve KAMER Vakfi’nin gönüllü katkilari ile "Yüksekova’da Kadin Olmak" projesini hayata geçirdiklerini hatirlatarak, “Proje, ilerleyen dönemlerde yapilacak çalismalarin daha saglikli yürütülmesine ön ayak olduk. Yüksekova’daki kadinlari artik taniyoruz ve buna yönelik çalismalar gerçeklestiriyoruz. Bu proje kamu ile sivil toplum arasinda isbirliginin kurulmasina da zemin sagladi. Projemizin ilk yilindan itibaren Yüksekova Kaymakamligi projemize destek verdi. Baro, Ilçe Saglik Müdürlügü, Siddet Önleme ve Izleme Merkezi Müdürlügü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügü gibi kadinlarin haklarina erisimde önemli rol oynayan kurumlar da çalismalarimiza katki sagladi. Esitlik mücadelesine bir avuç kadin ve erkek ile baslayan YUKADER, simdilerde yüzlerce kadin ile yürüyor. Bu çalismalari degerli görüp destek sunan basta Sabanci Vakfi olmak üzere herkese tesekkürü borç biliriz. Bundan sonra hedefimiz daha da büyük olup çalismalarimizi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.

Programa, Yüksekova Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Resul Özdemir, Yüksekova Ilçe Emniyet Müdürü Murat Günes, Esendere Belde Belediyesi Baskani Dirbaz Büyüksu, AK Parti Yüksekova Ilçe Baskani Fatih Arslan, Sabanci Vakfi Genel Müdürü Nevgül Birsel Safkan, Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu Baskani Canan Güllü, Hakkari Il Tarim ve Orman Müdürü Vahap Simsek, Yüksekova Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yigit, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Abdurrahman Pinar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Vedat Çogaç, Hakkari Tüketiciler Birligi Dernegi Baskani Perviz Geçirgen, kurum müdürlüleri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA