Tarsus Belediyesi, Ögrencileri Patili Dostlarla Bulusturuyor

Tarsus Belediyesi ile Milli Egitim Müdürlügü arasinda imzalanan isbirligi protokolü kapsaminda, ilçede ögrenim gören ögrencileri, her hafta gruplar halinde Geçici Hayvan Bakim Evi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek patili dostlarla bulusuyor.

Tarsus Belediyesi, Ögrencileri Patili Dostlarla Bulusturuyor
Tarsus Belediyesi, protokol kapsaminda her hafta bir okulun ögrencilerini, Geçici Hayvan Bakim Evi ve Rehabilitasyon Merkezine götürüyor. Ögrenciler egitim yili boyunca, burada ögretmenleri ve Geçici Hayvan Bakim Evi ve Rehabilitasyon Merkezi görevlilerinin gözetiminde patili dostlar ile bir araya gelerek keyifli anlar geçiriyor.

Bugüne kadar binlerce hayvansever ve ögrencinin ziyaret ettigi Tarsus Belediyesi Geçici Hayvan Bakim Evi ve Rehabilitasyon Merkezi, bu defa Ali Mistilli Ilkokulundan gelen ögrenci grubunu agirlardi. Patili dostlara dokunup, seven, mama yediren ögrenciler, hayvan sevgisinin yogun yasandigi ortamda hosça vakit geçirdiler.

Tarsus Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösteren resmi ilkokul ve ortaögretim kurumlarinda ögrenim gören ögrencileri kapsayan projeyle ögrencilerin hayvan sevgisi duyarliliklarinin arttirilmasi, eglenerek ögrenmelerinin saglanmasi, hayvan barinaklarina egitsel amaçlara yönelik islevsellik kazandirilmasi ve hayvan sevgisi konusunda duyarli nesiller yetistirilmesi amaçlaniyor.

Ögrencilerin duygu dünyalarinin zenginlestirilmesi, yasayan bütün canlilarin dogal haklara sahip oldugunun ve insanoglu tarafindan hayvanlara saygi gösterilmesinin, bir insanin digerine gösterdigi saygidan ayri tutulamayacaginin bilincine eristirilmesi de projenin amaçlari arasinda yer aliyor.
Kaynak: İHA