Kapali Koroner Bypass Ameliyatlari Kez Kibris'ta

Yakin Dogu Üniversitesi Hastanesi, kalp kapagi, kalp delikleri ve kalp tümörleri ameliyatlarinin yani sira koroner bypass operasyonlarini da mini kesi ile uygulanan kapali yöntemle yapiyor.

Kapali Koroner Bypass Ameliyatlari Kez Kibris'ta
Yakin geçmise kadar gögüs kemigi ortadan kesilerek açik sekilde gerçeklestirilen koroner bypass ameliyatlari, günümüzde yerini kapali yöntem olarak da bilinen ve mini kesi ile gerçeklestirilen ameliyatlara birakiyor. Yakin Dogu Üniversitesi Hastanesi’nde uzun yillardir uygulanan minimal invaziv kalp ameliyatlari (kalp kapagi, kalp delikleri, kalp tümörleri) ile birlikte artik koroner bypass ameliyatlari da mini kesilerle yapiliyor. Böylece hastalarin yogun bakimda kalis ve iyilesme süresi kisaliyor. Bu zorlu süreç daha çabuk, agrisiz ve konforlu atlatiliyor.

Prof. Dr. Askin Ali Korkmaz: “Koroner bypass ameliyatlari artik mini kesilerle yapilacak”

Yakin Dogu Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Prof. Dr. Askin Ali Korkmaz, minimal invaziv kalp cerrahisi ile ilgili açiklamalarda bulundu. Kalp kapaklari, kalp deligi (ASD) ve kalp tümörlerinde sag meme altindan açilan mini kesilerle yapilan operasyonlarinin Prof. Dr. Barçin Özcem ve Yrd. Doç Dr. Özlem Balcioglu’nun da yer aldigi ekiple Yakin Dogu Üniversitesi Hastanesi’nde yillardir basariyla uygulandigini söyleyen Prof. Dr. Korkmaz, “Koroner bypass ameliyatlari da artik hastanemizde sol meme yanindan mini kesilerle yapilacaktir” dedi.



Mini kesilerle yapilan kalp ameliyatlariyla 15 günde normal hayata dönmek mümkün

Teknolojik donanim ve hekim deneyimi gerektiren minimal invaziv kalp ameliyatlari hasta için birçok avantaj sagliyor. Yaklasik 4-6 cm arasinda degisen kesilerle gerçeklestirilen ameliyatlar sayesinde, daha az kemik ve doku hasari, daha kisa süreli hastane yatisi, daha az enfeksiyon ve daha düsük kanama riski olusuyor. Daha az agri ve daha küçük yara izi ile hasta konforu artiyor.

Geleneksel yöntemle, gögüs kemigi kesilerek yapilan kalp ameliyatlarinda günlük hayata dönüs 1,5 ay gibi uzun bir süre gerektirirken, mini-bypass ameliyatlarinda 4-5 gün içinde taburcu olmak 10-15 gün içinde ise eski günlük yasantiya dönmek mümkün.

Isleri nedeniyle çalisma hayatina uzun süre ara vermeyi göze alamayan çogu hastanin ameliyatini erteleyerek hayati risk aldigini ya da uzun vadede çok daha faydali olacak ameliyat yerine balon-stent girisimlerini tercih ettigini söyleyen Prof. Dr. Askin Ali Korkmaz, mini-bypass ameliyatlarinin neredeyse bir ömür boyu koruma sagladigini söylüyor.
Kaynak: İHA