Ekolojik Kres Ögrencilerine Agiz Ve Dis Sagligi Egitimi

Dösemealti Belediyesi Dis Hekimi Senel Günal Iltas, Ekolojik Kres ögrencilerine agiz ve dis sagligi egitimi verdi. Çocuklara dis firçalama aliskanligi kazandirmak, erken yaslarda agiz ve dis sagliginin önemini anlamalarini saglamak amaciyla verilen egitimde ögrencilere dis macunu ve dis firçasi hediye edildi.

Ekolojik Kres Ögrencilerine Agiz Ve Dis Sagligi Egitimi
18-24 Kasim Toplum Agiz ve Dis Sagligi haftasi etkinlikleri kapsaminda Dösemealti Belediyesi Ekolojik Kres ögrencilerine Dis Hekimi Senel Günal Iltas tarafindan dengeli ve düzenli beslenmenin faydalari ve agiz ve dis sagliginin önemi anlatildi. Dis Hekimi Iltas, Ekolojik Kres sinema salonunda ögrencilere barkovizyonda dis firçalamanin önemini anlatan kisa film izletti.

“Dis firçasi hediyesi”

Tüm ögrencilere dis firçasi ve macunu hediye edilirken, dogru dis firçalama teknikleri anlatildi. Agiz ve Dis Bakimi aliskanliginin küçük yaslarda alindigini söyleyen Dis Hekimi Senel Günal Iltas, “Özellikle okul öncesi dönemlerde miniklere dis firçalamanin önemini eglenceli bir içimde anlatarak aliskanlik kazanmalarini sagliyoruz. Gelecekte, hem normal hayatlarinin hem de sosyal yasantilarinin etkilenmemesi için agiz ve dis sagliginin önemini bu yaslarda alistirmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA