Tahran Türk Okulu'ndaki Ögretmenler 24 Kasim Etkinliginde Bulustu

Iran’da görev yapan Türk ögretmenler, 24 Kasim Ögretmenler Günü kapsaminda düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.



Iran’in baskenti Tahran’da Türk Büyükelçiligine bagli olarak faaliyet gösteren Tahran Türk Okulu’nda görevli ögretmenler ve aileleri, 24 Kasim Ögretmenler Günü kapsaminda düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Tahran’daki bir Türk restoraninda düzenlenen etkinlikte, Tahran Türk Okulu tarafindan ögretmenlere hediyeler verildi.

Tahran Büyükelçiligi Egitim Müsaviri Hasan Ekinci, yurt disinda zorlu sartlar altinda görev yapan ögretmenler için bu programi düzenlediklerini söyleyerek, “24 Kasim Ögretmenler Günü’nü kutluyoruz. Bakanligimizin (Milli Egitim Bakanligi) destegiyle yaptigimiz bu programa tüm ögretmenlerimizi ve ailelerini davet ettik. Amacimiz yurt disinda zor sartlarda ögretmenlik yapan ögretmen ve aileleriyle birlik ve beraberligi saglamak ve motivasyonu olusturmak. Bu imkani bize saglayan Bakanligimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

"Vatanimizdan uzagiz ama kendi vatanimizda oldugu gibi ögretmenler gününü sicak ve samimi bir ortamda paylastik"

Tahran Türk Okulu Müdürü Abdullah Çubuk da yurt disinda görev yapan ögretmen ve aileleri ile birlikte bir araya geldiklerini belirterek, “Vatanimizdan uzagiz ama burada ögretmenlerimiz ve aileleri ile birlikte kendi vatanimizda oldugu gibi ögretmenler gününü sicak ve samimi bir ortamda paylastik. Tüm ögretmen arkadaslarimin ögretmenler günü cani gönülden kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA