Izmir'de Bir Insaatin Temel Kazisi Esnasinda Yan Binada Kayma Olustu, 5 Apartman Bosaltildi

Izmir’in Karsiyaka ilçesinde bir insaatin temel kazasi esnasinda bitisikteki binada yaklasik 20 santimlik kayma meydana geldi. Kayma nedeniyle yetkililerce çevredeki 5 binadaki 55 daire tedbir amaçli bosaltildi.

Izmir'de Bir Insaatin Temel Kazisi Esnasinda Yan Binada Kayma Olustu, 5 Apartman Bosaltildi
Edinilen bilgiye göre, olay, Tersane Mahallesi 1661 Sokak’ta meydana geldi. Iddiaya göre, çalismalari devam eden bir apartmanin insaati esnasinda bitisigindeki binada kayma olustu. Bina sakinlerinin ihbari üzerine adrese polis, AFAD, itfaiye ve ilçe belediyeden yetkililer sevk edildi. Çevrede genis güvenlik önlemleri alinirken, yetkililerce yapilan incelemeler sonucunda insaatin bitisigindeki bir binada yaklasik 20 santim kayma oldugu tespit edildi. Bunun üzerine insaatin çevresinde bulunan 5 binadaki 55 dairenin tedbir amaçli bosaltilmasi kararlastirildi. Evlerinden tahliye edilen bazi vatandaslar yakinlarinin yanina giderken, bazilari ise insaat firmasi yetkililerince otellere yerlestirildi.

Öte yandan, kaymanin meydana geldigi bina ile karsisindaki apartman arasina herhangi bir olumsuzluk olmamasi amaciyla metal destek yerlestirildi.

(Mustafa Iç/IHA)
Kaynak: İHA