IOC Baskani Bach, Çinli Tenisçi Peng Shuai Ile Görüstü

Uluslararasi Olimpiyat Komitesi (IOC) Baskani Thomas Bach, Çin'in eski basbakan yardimcisi Zhang Gaoli tarafindan cinsel tacize ugradigini iddia ettigi sosyal medya paylasimindan beri kendisinden haber alinamayan Çinli tenisçi Peng Shuai ile görüntülü arama gerçeklestirdi.

IOC'den yapilan açiklamada, Baskan Bach ile Peng arasindaki görüsmenin yarim saat kadar sürdügü ve hayatindan endise edilen Çinli tenisçinin sagliginin iyi ve güvende oldugu belirtildi.

Çinli tenisçinin Pekin'de evinde ikamet ettigi ve uluslararasi kamuoyunda kendisi için baslatilan destek kampanyalarina tesekkür ettigi vurgulandi.

Peng'in özel hayatina saygi duyulmasini istemesi nedeniyle bir süre boyunca medyadan uzak kaldigi, ailesi ve arkadaslariyla zaman geçirmeyi tercih ettigi belirtildi.

Ocak ayinda Pekin'i ziyaret edecek IOC Baskani Bach'in, Peng Shuai ile yemege çikacagi da ifade edildi.

Çin'deki sosyal medya platformu Weibo üzerinden Zhang Gaoli tarafindan üç yil önce cinsel iliskiye zorlandigini paylasmasi sonrasi haber alinamayan Peng için sosyal medyada "WhereIsPengShuai" (Peng Shuai nerede) etiketiyle kampanya baslatilmisti.

Novak Djokovic, Naomi Osaka, Serena Williams gibi dünyaca ünlü tenisçiler, Peng Shuai'nin bulunmasi için çagrida bulunurken, Kadinlar Tenis Birligi (WTA), Birlesmis Milletler (BM) ve IOC, Çinli tenisçi için harekete geçmisti.

Çiftlerde 2013 Wimbledon ile 2014 Fransa Açik sampiyonlugu bulunan Peng, teklerde ise klasmanda 14. siraya kadar yükselmis ve 2014 ABD Açik'ta yari final oynamisti.

Kaynak: AA