Osmaniye'de Gönüllü Gençler 'Kimsesizlerin Kimsesi' Oluyor

Kadirli Gençlik Merkezindeki gençler, yasli ve kimsesiz kisilerin evlerini temizliyor, odunlarini kirip sobalarini yakiyor, kapi ve pencerelerini tamir ediyor Gönüllülerden Fatma Nur Akarca: 'Her zaman onlarin yanlarindayiz. Onlarin yüzündeki güzel bir tebessüm bizler için yeterli. Onlari çok seviyoruz'

MENDERES ÖZAT - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gönüllü gençler, ilçedeki ihtiyaç sahibi yasli ve kimsesizlerin, ev temizliginden odunlarinin kirilmasina, sobalarinin kurulmasindan yemeklerinin yapilmasina kadar her türlü ihtiyacinda yaninda olmaya çalisiyor.

Kadirli Gençlik Merkezindeki gönüllü gençler, "Yüzünüzdeki Güzel Bir Tebessüm Bizler Için Yeterli" projesi kapsaminda 3 yildir adeta "kimsesizlerin kimsesi" oluyor.

Gençler, ilçede belirledikleri ihtiyaç sahibi, yasli, kimsesiz ve bakima muhtaç kisileri ziyaret ederek evlerinde yapilacak isleri tespit ediyor.

Kapi, pencere ve mobilyalari tamir eden gençler, yaslilarin odunlarini kiriyor, sobalarini kuruyor ve evlerini temizleyerek yemeklerini pisiriyor.

- "Onlarin bir tebessümü bizlere yetiyor"

Kadirli Gençlik Merkezi Müdürü Kamil Kerimoglu, AA muhabirine, hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projesiyle ilçedeki yasli ve kimsesizlerin yaninda olmaya çalistiklarini söyledi.

Gönüllü gençlerin ilçedeki yasli ve ihtiyaç sahibi kimsesizleri belirledigini aktaran Kerimoglu, "Gençlerimiz onlarin evine misafir oluyor, sobalarini kuruyor, evlerinin bakim ve onarimini yapiyor. Onlarin bir tebessümü bizlere yetiyor." dedi.

Kerimoglu, 15 gönüllü gencin haftada 5 yasli ve kimsesizi ziyaret ettigini belirtti.

Gönüllülerden Buket Özdogan, yasli ve kimsesizlere yardim edip gönüllerine dokunarak onlara yalniz olmadiklarini hissettirmeye çalistiklarini aktardi.

- "Her zaman onlarin yanlarindayiz"

Fatma Nur Akarca, 3 yildir sürdürdükleri projeyle yasli ve kimsesizlerin yaninda olduklarini söyledi.

Kis aylarinda yaslilarin evlerinde rahat etmeleri için ellerinden geleni yaptiklarini dile getiren Akarca, "Sosyal sorumluluk projesi kapsaminda yasli ve kimsesiz ailelerimizi tespit ederek onlarin ihtiyaçlarini gideriyoruz. Kis aylari öncesinde sobalarini kurup odunlarini kirip ev temizliklerinde onlara yardimci oluyoruz. Her zaman onlarin yanlarindayiz. Onlarin yüzündeki güzel bir tebessüm bizler için yeterli. Onlari çok seviyoruz." diye konustu.

Bilgehan Üstünel de evlerine gittikleri insanlarin dört gözle kendilerini bekledigini anlatarak yaslilara karsiliksiz yardim etmenin kendilerini çok mutlu ettigini belirtti.

Destek sunulan 79 yasindaki Emine Kara, evini ziyaret ederek islerini yapan gençler sayesinde yüzünün güldügünü ifade etti.

Hürü Hörük ise "Gençler evimize gelerek sobamizi kurdular, çamasiri yikadilar, temizlik yaptilar. Kapi ve pencerenin eskiyen kollarinin yerine yenisini taktilar, tamirat yaptilar. Hepsinden Allah razi olsun." seklinde konustu.
Kaynak: AA