Binali Yildirim Açiklamasi 'Amerika, Avrupa Denen Ülkeler Enflasyon Diye Bir Sey Bilmiyor'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, “Amerika, Avrupa denen ülkeler enflasyon diye bir sey bilmiyor. Bugün Amerika’da sifirdan yüzde 7’e çikmis enflasyon” dedi.

Binali Yildirim Açiklamasi 'Amerika, Avrupa Denen Ülkeler Enflasyon Diye Bir Sey Bilmiyor'


AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, AK Parti Erzincan Il Baskanligi tarafindan Bakirevi Konferans Salonu’nda düzenlenen Genisletilmis Il Danisma Meclisi toplantisina katildi.

Toplanti, AK Parti Erzincan Il Baskani Mehmet Cavit Sireci, milletvekilleri Burhan Çakir ve Süleyman Karaman ile eski Milli Savunma Bakani Fikri Isik’in konusmalariyla basladi.



“Gülümseten saç esprileri”

Açilis konusmalarinda kürsüye çikan AK Parti Erzincan milletvekili Burhan Çakir, Binali Yildirim’in siyah saçli ve ak saçli fotograflarini göstererek, “Basbakanimiz millete yaptigi hizmetlerle saçlari (ak) böyle oldu. Biz sizinle gurur duyuyoruz.” dedi.

Milletvekili Çakir’in konusmasina salonu dolduran kalabalikta “Ak gençlik burada aksakalin yaninda” sloganiyla tezahüratta bulundu.

Daha sonra kürsüye çikan AK Parti Erzincan milletvekili Süleyman Karaman ise saç esprisini sürdürerek, “Vallahi bende diyorum ki saç olsun da ister siyah ister beyaz olsun” dedi.

Karaman’in esprisi salonda uzun süre gülümsemelere neden oldu.

Açilis konusmalarinin ardindan sonra AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim ise kürsüde saç esprisiyle hitabetine baslayarak, “Herhâlde Burhan Çakir bir daha ki fotografta aksakali da gösterecek. Öyle anlasiliyor. Mesaji verdi. Süleyman sende üzülme kardesim. Isini görecekse (saçini göstererek) yarisini sana vereyim.” dedi.

Yildirim’in bolca gülümsedigi anlar salondakilerin alkislariyla destek buldu.

“Amerika, Avrupa denen ülkeler enflasyon diye bir sey bilmiyor. Bugün Amerika’da sifirdan yüzde 7’e çikmis enflasyon”

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, daha sonra konusmasini ülke gündemine iliskin konularla sürdürdü.

Pandeminin getirdigi belirsizligin bütün dünyayi kasip kavurdugunu kaydeden Yildirim, “Bunu yasadigimiz hayat pahaliligi, ekonomideki dalgalanmalara bir mazeret olarak söylemiyorum. Bu bir gerçek, bu bir durum tespiti. Amerika, Avrupa denen ülkeler bunlar enflasyon diye bir sey bilmiyor. Bugün Amerika’da sifirdan yüzde 7’e çikmis enflasyon. Bu ne demektir 7 kat artis. Bizde onlardan 20’e çikmis iki kat artis. Iyi mi degil. Sunu söylemek istiyorum. Belirsizligi yönetemezsiniz. Hiçbir ülke belirsizligi yönetemez. Kriz yönetilir belirsizlik yönetilemez. Hepimizin umudu bu belanin bir an önce defolmasidir. Bütün insanligin basindan defolmasidir. Bunun için bilim adamlari herkes gece gündüz çalisiyor. Biz saglik sistemimizi eyvallah seferber ettik. Bundan en az hasarla çikmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Konusmalarin ardindan program tesekkür belgesi verilmesi ve toplu fotograf çekilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA