Nijerya'da Silahli Kisiler Abuja Üniversitesi'ni Basti

Nijerya’nin baskenti Abuja’da kimligi belirsiz silahli kisiler, Abuja Üniversitesi’ndeki 4 personeli ve 2 çocugu kaçirdi.

Nijerya'da Silahli Kisiler Abuja Üniversitesi'ni Basti
Nijerya’da fidye için adam kaçirmalar devam ediyor. Nijerya’nin baskenti Abuja’da kimligi belirsiz silahli kisilerin, Abuja Üniversitesi’ndeki 4 personeli ve 2 çocugu kaçirdigi bildirilirek, çocuklarin kaçirilan personellerden birinin kizi ve oglu oldugu aktarildi. Abuja Üniversitesi Sözcüsü Habib Yakubu basina verdigi demeçte, adam kaçirma olayini dogrulayarak, kaçirilan personel ve çocuklarin evlerine güvenli sekilde dönmeleri için çalismalarin baslatildigini aktardi.

Abuja Polis Sözcüsü Josephine Adeh ise yaptigi açiklamada, polis ve askerlerden olusan bir ekibin üniversiteye yollandigini ifade ederek, güvenlik için gerekirse ek birlik gönderilecegini açikladi.

Adeh, üniversite ve çevresindeki sakinleri sakin olmaya çagirarak, güvenlik güçlerinin bölgedeki insanlarin güvenligini saglamak ve magdurlari kurtarmak için çalistigini belirtti.

Nijerya’da silahli çeteler genellikle ülkenin kuzeybatisindaki köylere ve okullara baskinlar düzenleyerek, fidye için çocuklari ve yetiskinleri kaçirirken, söz konusu üniversiteye yönelik saldiri ise nadir bir olay olarak görülüyor.
Kaynak: İHA