Kayseri'de DEAS Operasyonu Açiklamasi 17 Gözalti

Kayseri’de polis ekipleri tarafindan safak vakti düzenlenen DEAS operasyonunda terör örgütünün içerisinde faaliyet gösteren ve baglantilari devam eden 17 kisi gözaltina alindi. Gözaltina alinan sahislarin Kayseri’de desifre olmamak için kimlik çikarmadigi, terör örgütünün talimati ile ülkeye kaçak yollardan giren DEAS mensuplarina kalacak ev ve yer temini yaptiklari tespit edildi.

Kayseri'de DEAS Operasyonu Açiklamasi 17 Gözalti
Edinilen bilgiye göre, Kayseri Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan DEAS terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yapilan çalismalar kapsaminda operasyon düzenledi.

Operasyonda, Suriye ve Irak’ta terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri, örgüt ile baglarini koparmadiklari, illegal yollardan kaçak olarak ülkeye giris yaparak kente geldikleri ve desifre olmamak için kimlik çikarmadiklari, terör örgütün talimatlari dogrultusunda ülkeye giris yapan DEAS mensubu sahislara kalacak ev ve yer temini yaptiklari tespit edilen Irak uyruklu 17 sahis yakalanarak gözaltina alindi.

Ekipler tarafindan ikametlerde yapilan aramada ise dijital materyallere el konuldu.
Kaynak: İHA