Hollanda'da Kovid-19'A Karsi Maske Ve Mesafe Kurali Geri Getirildi

Hollanda'da hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayilarinin artmaya baslamasinin ardindan maske ve mesafe kuralini geri getirildigini ve koronavirüs karti uygulamasinin kapsaminin genisletildigini açikladi.

Geçici hükümetin Basbakani Mark Rutte ve Saglik Bakani Hugo de Jonge, düzenledikleri basin toplantisinda, aralarinda sosyal mesafe kuralinin da oldugu bir dizi kisitlamanin 6 Kasim'dan itibaren uygulamaya girecegini bildirdi.

Asilama oraninda yüzde 85'lik orana ulasilmasina ragmen günlük vaka sayilarinin ekim basindan beri artis gösterdigini belirten Rutte, yeni düzenlemelere asililarin da uymasi gerektigi uyarisinda bulundu.

Rutte, açik-kapali alanlarda ve kalabalik mekanlarda maske kuralinin geri getirildigini vurguladi, 3 Kasim itibariyla mesailerin en az yarisinin evden yapilmasi tavsiyesinde bulundu.

Rutte, isverenlerin çalisanlarina koronavirüs karti sormasini saglayacak yasal düzenleme üzerinde çalisildigini kaydetti.

Asilanmayanlarin er ya da geç koronavirüse yakalanacagini dile getiren Saglik Bakani Jonge, vaka sayilarindaki artisin devam etmesi durumunda saglik sisteminin hastanelerdeki yogunlugu karsilayamayabilecegine dikkati çekti.

- 6 Kasim'da yürürlüge girecek önlemler

koronavirüs karti uygulamasinin geçerli olmadigi tüm alanlarda maske takma kurali geri getirildi.

Tüm magazalar, toplu tasima, kütüphaneler, belediye binalari ve süpermarketlerde maske takmak tekrar zorunlu oldu.

25 Eylül'de kaldirilan 1,5 metrelik sosyal mesafe tekrar uygulanmaya baslayacak.

- Koronavirüs karti uygulamasinin kapsami genisletildi

Daha önce restoran ve kafelerin kapali alanlari, tiyatrolar ve stadyumlarla sinirli tutulan koronavirüs karti uygulamasi müzeler, hayvanat bahçeleri, eglence parklari, spor salonlari, yüzme havuzlari ve kafelerin açik alanlarini kapsayacak sekilde genisletildi.

18 yasin altindakilere yönelik spor etkinlikleri koronavirüs karti uygulamasindan muaf tutuldu.

Öte yandan basin açiklamasi sirasinda bir grup protestocu geri getirilen önlemlere tepki gösterdi.

Hollanda polisi Twitter'dan yaptigi açiklamada Lahey'deki Turfmark meydaninin toplanti ve gösteri için yasak bölge ilan edildigini açikladi.

Kaynak: AA