Bükres YEE Ile Giurgiu Belediyesi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

Romanya'daki Bükres Yunus Emre Enstitüsünün (YEE), ülkenin Bulgaristan sinirindaki kenti Giurgiu Büyüksehir Belediyesi ile pek çok alani kapsayan is birligi protokolü imzalandigi belirtildi.

Bükres YEE'den yapilan yazili açiklamada, Giurgiu Büyüksehir Belediye Baskani Adrian Anghelescu'nun dünya çapinda faaliyetlere imza atan YEE ile is birligi yapmaktan ve bunu somutlastiran protokolü imzalamaktan onur duydugu bildirildi.

YEE'nin düzenleyecegi ve belediyeyle is birligi içinde olacagi bütün çalismalarin imkanlar dahilinde desteklenecegi aktarilan açiklamada, "Yapilacak ortak çalismalar ve ziyaretlerle kültürel bir bütün olusturacagimiza inaniyoruz." ifadesi kullanildi.

Bükres YEE Müdürü Mustafa Yildiz, yaptigi açiklamada Türkiye ve Romanya'nin belli geçmise dayali kültürel birikimi ve ortakligi oldugunu belirterek, is birligi protokolüne imza atilan yer olan Giurgiu sehrinin ise Osmanli döneminde çok islek bir sehir oldugunu animsatti.

Sehirdeki kalintilara ve ayakta kalan birkaç esere bakildiginda buranin eski bir Türk sehri oldugunun görüldügünü kaydeden Yildiz, su ifadeleri kullandi:

"Geçmisten beri devam eden birlikteligimizin gelecek nesillere dostluk ve sevgiyle birlikte kalici bir miras olarak aktarilmasini arzuluyoruz. Imzaladigimiz protokol kagit üstünde kalmayacak, önümüzdeki aydan itibaren isteyen bütün belediye çalisanlarina derhal Türkçe ögrenim destegi verecegiz. Düzenlenecek ortak faaliyetlerin organizasyonunda birbirimize destek olacagiz. Birlikten dogan güç bize daha çok kültür-sanat etkinligi yapabilme ve daha çok kisiye Türkçe ögretme imkani saglayacak."

Kaynak: AA