Konya'da Ayni Aileden 7 Kisinin Öldürüldügü Silahli Saldiriya Iliskin Bir Tutuklu Daha Tahliye Edildi

Konya'da ayni aileden 7 kisinin öldürüldügü silahli saldiriya iliskin tutuklu bulunan bir kisinin daha tahliyesine karar verildi.

Olaya iliskin olarak Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianameyle 10 tutukludan 8'inin tahliye edilmesinin ardindan mahkemeye yapilan itirazla bugün tutuklu Ibrahim Keles de serbest birakildi.

Olayin asli faili Mehmet Altun'un tutukluluk halinin devami kararlastirildi.

- Olay

Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi'nde 30 Temmuz'da bir evde 7 kisinin ölü bulundugu ihbari üzerine bölgeye çok sayida saglik ve polis ekibi sevk edilmis, eve giren saglik ekipleri 7 kisinin de yasamini yitirdigini belirlemisti.

Olaya iliskin gözaltina alinan 14 süpheliden 10'u tutuklanmis, cinayet zanlisi Mehmet Altun da 5 Agustos'ta yakalanmis ve sevk edildigi hakimlikçe cezaevine gönderilmisti. Iki aile arasinda daha önce yasanan kavgada cezaevine gönderilen 2 zanli hakkinda da 7 Ekim'de tutuklama karari verilmis, böylece cinayetle ilgili tutuklu sayisi 13'e yükselmisti.

Bassavcilik tarafindan hazirlanip sunulan iddianamede, Altun hakkinda, öldürme olayina iliskin, "canavarca hisle tasarlayarak 7 kisiyi kasten öldürme" suçlamasiyla 7 kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talep edilmisti.

Ayrica Altun'un "nitelikli olarak konut dokunulmazligini ihlal" suçundan 1 yildan 3 yila kadar, "6136 sayili Kanun'a muhalefet" suçundan 1 yildan 3 yila kadar ve "yakarak mala zarar verme" suçundan da 8 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istenmisti.

Sorusturma kapsaminda tutuklanan diger saniklar Yahya Çalik, Ibrahim Keles, Ramazan Çalik, Ali Çalik, Lütfi Keles, Ali Keles (Lütfi Keles'in oglu), Veli Keles, Ali Keles (Veli Keles'in oglu), Ayse Keles ve Ali Keles (Harun Keles'in oglu) hakkinda ise "canavarca hisle tasarlayarak 7 kisiyi kasten öldürmeye azmettirme" suçundan 7'ser kez agirlastirilmis müebbet hapis cezasi, "yakarak mala zarar vermeye azmettirme" suçundan da 8'er yila kadar hapis talep edilmisti.

Olayin asli faili Mehmet Altun'un esi Zehra Altun, babasi Ibrahim ve annesi Ismahan Altun hakkinda, kuvvetli suç süphesinin ortadan kalkmasi nedeniyle tahliye karari verilmisti.

Tutuklu bulunan Veli Keles, Ramazan Çalik, Yahya Çalik, Ali Çalik ve Ali Keles de hazirlanan iddianamenin ardindan adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

Mahkemeye yapilan itirazla 17 Kasim'da Lütfi Keles, Ayse Keles ve ogullari Ali Keles de tahliye edilmis, saldiriya iliskin tutuklu olarak olayin asli faili Mehmet Altun ile Ibrahim Keles kalmisti.

Kaynak: AA