Trafik Polisinin Sadik Arkadasi 'Köpük'

Sinop'ta 13 yildir ayni kavsakta görev yapan trafik polisi Halis Arslan'i, sokak köpegi 'Köpük' yalniz birakmiyor Halis Arslan: 'Sabah ise geldigimde beni, aracimi park ettigim yerde bekliyor. Gün boyu yanimdan ayrilmiyor'

GÖKHAN GÜCÜKLÜOGLU - Trafik isiklarinin olmadigi Sinop'ta 13 yildir ayni kavsakta görev yapan trafik polisi Halis Arslan'i, sokak köpegi "Köpük" yalniz birakmiyor.

Arslan'in yolu, yaklasik bir yil önce çevredeki esnafin "Köpük" adini verdigi sokak köpegi ile kesisti. Yanina gelince su ve yiyecek verdigi köpek, Arslan'in o günden sonra mesai saatleri içindeki en sadik arkadasi oldu.

Köpük, mesai boyunca Arslan'in yanindan ayrilmiyor. Arslan ile Köpük'ün dostlugu görenlerin de ilgisini çekiyor.

Polis memuru Halis Arslan, AA muhabirine, Köpük ile dostluklarinin çok özel oldugunu söyledi.

Her gün yanina gelen Köpük'ü görmediginde gözlerinin onu aradigini ifade eden Arslan, "Sabah ise geldigimde beni aracimi park ettigim yerde bekliyor. Gün boyu yanimdan ayrilmiyor." dedi.

Arslan, sabah ve ögle saatlerinde yemek yerken Köpük'ün de karnini doyurdugunu belirterek, "Kendi ihtiyacim olmasa bile veya görev icabi kavsaktan ayrilamasam da gözüm hep onda. Mutlaka onu doyurmaliyim. Kisa süre de olsa mesaiye ara verip Köpük'ü doyuruyorum." diye konustu.

- "Dört gün ayri kaldik, hiçbir sey yememis"

Rahatsizlanan köpegin bir süre Sinop Belediyesine ait barinakta kaldigini söyleyen Arslan, sunlari aktardi:

"Son zamanlarda biraz rahatsizlanmisti. Barinaga aldirdik, sag olsunlar güzel bir sekilde tedavisi yapildi. Yalniz Köpük'ün orada kaldigi dört gün süresince hiçbir sey yemedigini ögrendim. Asiri üzüldüm. 'Böyle olmaz Köpük'ü tekrar yanima getirin' dedim. Geldiginde çok zayiflamisti. Simdi bulustuk, tekrar beraber görev yapmaya devam ediyoruz."

Esnaf Aynur Arslan da "Bizim de bir süredir dikkatimizi çekiyor. Halis Bey'i zaten biliyoruz, uzun süredir burada görev yapiyor. Simdi Köpük ile görüyoruz devamli ve çok mutlu oluyoruz. Disaridan bakinca çok güzel bir dostluk görüntüsü." dedi.
Kaynak: AA