Selçuklu'da Dogaya 17 Bin Yeni Fidan Kazandirildi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi Milli agaçlandirma etkinligi kapsaminda 17 bin yeni fidan ve tohumu toprakla bulusturdu.

Selçuklu'da Dogaya 17 Bin Yeni Fidan Kazandirildi
Milli agaçlandirma etkinlikleri kapsaminda Selçuklu Belediyesi 17 bin fidan ve tohumla kampanyaya destek oldu. Selçuklu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli ekipler, Selahattin Eyyübi Mahallesi Incik Çayi mevkiinde bulunan alana 5 bin sedir fidani, 6 bin mese ve 6 bin badem tohumu ekerek yesillendirme çalismalarina katki sundu. Bölgedeki agaçlandirma çalismalari bu yil ve önümüzdeki yillarda agaç dikim mevsiminde devam edecek.

“Emaneti hakkiyla teslim etmek için çalisiyoruz”

Selçuklu Belediyesi olarak daha yesil bir Selçuklu ilkesi ile çalismalarini sürdürdüklerini belirten Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu Belediyesi olarak her yil yaptigimiz gibi bu yil da fidanlarimizi ve tohumlarimizi toprakla bulusturduk. ‘Yeryüzü bize atalarimizdan miras kalmadi, gelecegimizden ödünç aldik’ sözüne binaen gelecegimize emaneti hakkiyla teslim etmek için çalisiyoruz. Gelecegimize daha yesil bir Selçuklu birakmak bizim asil hedeflerimizden bir tanesi. Incik Çayi mevkiinde yaptigimiz bu çalisma sayesinde Selçuklumuzun hava kalitesi de artacaktir. Insallah bu çalismalarimizin önümüzdeki yillarda da devam edecegini belirtmek istiyorum. Burada emek veren kardeslerimize de tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA