Pentagon Açiklamasi ABD, Türk Ordusunun Modernizasyon Ihtiyaçlarini Taniyor

ABD Savunma Bakanligi (Pentagon), ABD'nin "Türk Silahli Kuvvetlerinin askeri modernizasyon ihtiyaçlarini tanidigini" bildirdi.

Ankara’da yapilan görüsme sonrasinda Türkiye ile ABD heyetlerinin mutabik kaldiklari ikinci toplanti 16 Kasim’da Pentagon’da gerçeklestirildi.

Türkiye-ABD savunma bakanliklari arasindaki Yüksek Düzeyli Savunma Grup Toplantisi'na iliskin Pentagon’dan açiklama yapildi.

Amerikan heyetine baskanlik eden Savunma Bakanligi Müstesari Laura Cooper’in "TSK'nin askeri modernizasyon ihtiyaçlarini tanidiklarini" ifade ettigi aktarilan açiklamada, "Heyetler, ABD Baskani Biden ve Türkiye Cumhurbaskani Erdogan ile Savunma Bakani Lloyd Austin ile Milli Savunma Bakani Hulusi Akar arasindaki görüsmelerin üzerine bina edilecek sekilde birçok fonksiyonel ve bölgesel konuyu ele aldi." ifadesi kullanildi.

Görüsmede terörizm ve Afganistan, Afrika, Güney Kafkasya, Dogu Akdeniz ve Orta Dogu’da güvenlik konularinin ele alindigina isaret edilen açiklamada, Cooper’in ayni zamanda Karadeniz’deki is birligini de vurguladigi kaydedildi.

Açiklamada, "Iki taraf ayni zamanda ikili savunma is birligini ve uzun ömürlü savunma iliskimizi ilerletmeye yönelik hedefimizi de ele aldilar. Müstesar Cooper ABD’nin NATO’ya destek noktasinda Türkiye’nin modernizasyon ihtiyaçlarini tanidigini yeniden vurguladi." ifadesine yer verildi.

Milli Savunma Bakanligindan görüsmeye iliskin açiklamada ise heyetler arasi toplantinin olumlu ve yapici bir ortamda geçtigi bildirilmisti.

Kaynak: AA