GÜNCELLEME - Istanbul'da 'Yeditepe Huzur Uygulamasi' Yapildi

DETAYLAR EKLENDI.

Istanbul'da düzenlenen "Yeditepe Huzur Uygulamasi" kapsaminda sürücüler ile yolculara yönelik denetim yapildi.

Kent genelindeki uygulamada, Beyoglu, Fatih ve Kadiköy basta olmak üzere birçok noktada polis ekiplerince denetim gerçeklestirildi.

Uygulamaya, Asayis Sube Müdürlügü personeli ile ilçe emniyet müdürlükleri, Önleyici Hizmetler ve Trafik Denetleme ekipleri de katiliyor.

Kontrol noktalarinda durdurulan araçtakilere kimlik kontrolü yapan ekipler, süpheli gördükleri kisilerin üstünü aradi.

Taksim Meydani'ndaki uygulamalarda, trafik ekipleri sürücü ve araçlarin belgelerini inceledi. Asayis ekipleri de kisi ve araçlarda arama yapti.

Istanbul Emniyet Müdürlügü ekiplerince yapilan uygulama kapsaminda durdurulan takside bulunan Suriyeli uyruklu bir kisi yakalandi.

Edirne'den taksiye binen bir yolcu, soföre Istanbul'a gitmek istedigini söyledi. Bunun üzerine taksici yolcu ile Istanbul'a hareket etti. Fatih'teki polis uygulamasinda durdurulan ve taksiden indirilen soför ile yolcunun üzeri arandi.

Üst aramasinda üzerinde kimlik bulunmadigini ve yabanci uyruklu oldugunu belirten kisi ile taksici gözaltina alinarak emniyete götürüldü.

Yabancilar Sube Müdürlügü'ne gönderilen Suriyeli uyruklu süpheli hakkinda yapilan incelemede yurda kaçak yoldan girdigi belirlendi. Islemlerin ardindan süphelinin sinir disi edilecegi ögrenilirken, taksici serbest birakildi.
Kaynak: AA