Basak Cengiz'in Ismi Mezunu Oldugu Karabük Üniversitesinde Yasatilacak

Rektörü Prof. Dr. Refik Polat: 'Merhum ögrencimiz Basak Cengiz'in isminin mezun oldugu fakültede yasatilmasi bizi onurlandiracak, acimizi bir nebze olsun hafifletecektir'

Istanbul Atasehir'de kiliçli saldiriya ugrayarak hayatini kaybeden Basak Cengiz'in (28) adi, mezunu oldugu Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mimarlik Fakültesinde yasatilacak.

Üniversiteden yapilan açiklamada, KBÜ Mimarlik Fakültesinin adinin "Basak Cengiz Mimarlik Fakültesi" olarak degistirilmesiyle ilgili üniversite senatosu tarafindan alinan kararin Yüksekögretim Kurulu Baskanligina arz edildigi bildirildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, sunlari kaydetti:

"Tüm Türkiye'yi sarsan ögrencimiz Basak Cengiz'in ölümü, Karabük Üniversitesi ailesini de derinden üzmüstür. Konuyla ilgili Karabük Üniversitesi Mimarlik Fakültesinin isminin 'Basak Cengiz Mimarlik Fakültesi' olarak degistirilmesi hususunda gerekli girisimleri yaparak üniversite senatosunda aldigimiz isim degisikligi kararini Yüksekögretim Kuruluna arz ettik. Merhum ögrencimiz Basak Cengiz'in isminin mezun oldugu fakültede yasatilmasi bizi onurlandiracak, acimizi bir nebze olsun hafifletecektir. Bu tür olaylarin son bulmasi temennisiyle kiymetli ögrencimiz Basak Cengiz'in ailesine tekrar bas sagligi ve sabir diliyorum."
Kaynak: AA