Kovid-19'A Yenik Düsen Mahkeme Baskani'na Erzurum Adliyesinde Hüzünlü Veda

Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Tuncel: 'Biz Ümit baskanimizin iyi bir insan ve iyilikler yaptigina, ayni zamanda adaletli bir hakim olduguna sahitlik ederiz'.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 43 yasinda vefat eden Erzurum 1. Agir Ceza Mahkemesi Baskani Ümit Demirhan için adliye önünde tören düzenlendi.

Büyüksehir Belediyesi cenaze aracindan polis mangasinca alinan Demirhan'in Türk bayragina sarili cenazesi, adliye avlusuna getirildi. Burada Demirhan'in öz geçmisinin okunmasinin ardindan dua edildi.

Erzurum Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Tuncel, törende yaptigi konusmada, Ümit Demirhan'i genç yasta sonsuzluga ugurlamanin derin üzüntüsünü yasadiklarini söyledi.

Dünyadaki tek gerçegin ölüm oldugunu ifade eden Tuncel, söyle konustu:

"Allah'tan geldik, Allah'a dönecegiz. Bizim yapmamiz gereken, dünyada iyilik yapmak, iyi insan olmak, insanliga, vatana ve millete hizmet etmektir. Amacimiz, vatana millete hizmet olmali. Eger yargi mensubuysaniz, yapmaniz gereken bir sey daha var. O da adil olmak, adaletle hükmetmektir. Cuma hutbelerinde de bahsedildigi gibi adalet ve iyilik ayni zamanda ilahi bir emirdir. Bize düsen en iyi sekilde bunu yerine getirmektir. Biz Ümit baskanimizin iyi bir insan ve iyilikler yaptigina, ayni zamanda adaletli bir hakim olduguna sahitlik ederiz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum."

Demirhan'in cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Gümüshane'ye gönderildi.

Törene, Vali Okay Memis, Bölge Adliye Mahkemesi Bassavcisi Hüsnü Hakan Yagiz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, Baro Baskani Talat Gögebakan, Il Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Fevzi Polat, adliye çalisanlari ve Demirhan'in yakinlari katildi.
Kaynak: AA