Italya'da Artan Kovid-19 Vakalari Nedeniyle Toplu Tasimada Tedbirler Genisletildi

Italya'da Saglik Bakanligi ile Ulastirma ve Altyapi Bakanligi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda vaka sayilarindaki artis sebebiyle toplu tasimada kontrolleri sikilastiran yeni tedbirler getirdi.

Italyan basininda yer alan haberlerde, iki bakanligin ortak çikardigi düzenleme uyarinca, taksi ve soförlü özel tasimacilik hizmetleri bundan böyle en fazla iki yolcu alabilecek. Taksilerde soförlerin yanindaki koltuk ise bos birakilacak.

Sehirlerarasi tren yolculuklarinda da daha önce trenlerde bilet kontrolü sirasinda yapilan; asi veya son 48 saatte test yaptirmayi ya da kisa süre öncesinde Kovid-19 geçirmis olmayi belgeleyen "Yesil Geçis" sertifikasinin kontrolü bundan sonra büyük sehirlerde tren garlarinda trene binilmeden önce yapilacak. Söz konusu düzenlemeyle, trene ara duraklarda binen bir yolcuda Kovid-19 belirtileri tespit edilmesi üzerine yetkililere treni durdurma yetkisi de verildi.

Ülkede 8 Kasim’da günlük vaka sayisi 4 bin 197 iken, 13 Kasim'da 8 bin 544 yeni vaka tespit edilmisti.

Saglik Bakanliginin bugün açikladigi son verilere göre ise son 24 saatte 248 bin 825 testte 5 bin 144 yeni Kovid-19 vakasi kaydedildi.

Salginin ülkede resmen basladigi Subat 2020’den bu yana Kovid-19’un bulastigi kisi sayisi da 4 milyon 865 bin 260’a ulasti.

Ülkede dünden bugüne 44 kisi daha bu hastaliktan yasamini yitirirken, salginin basindan bu yana ölenlerin sayisi 132 bin 819 oldu.

- Polisten yasa disi eylem planlayan süphelilere yönelik arama

Italyan polisi, sabah saatlerinde siddet eylemleri planladiklarindan süphelenen bazi asi karsitlarinin ev ve is yerlerinde arama yapti.

Italyan ANSA ajansinin haberine göre, anlik mesajlasma uygulamasi "Telegram" üzerinde "Diktatörlüge son" isimli kanaldan haberlesen bazi hesaplar teknik takibe takildi. 16 kentte 17 adreste söz konusu Telegram kanalinda siddet eylemleri planlayanlara yönelik arama yapildi.

Süphelilerin, silah kullanimi ve aralarinda Basbakan Mario Draghi'nin de oldugu üst düzey devlet yetkililerine yönelik yasa disi eylemler gerçeklestirmeyi hedefledikleri ifade edildi.

Kaynak: AA