Baskan Çinar, Kazakistanli Akademisyen Ve Ögrencileri Agirladi

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Malatya’nin tarihi ve turizm yerlerinde incelemelerde bulunan Kazakistanli akademisyenleri ve ögrencileri, Tarihi Yesilyurt Konaklarinda agirlayarak, Yesilyurt’un tarihi, kültürü, dogal lezzetleri ve gastronomisini ön plana çikarmak adina hayata geçirdikleri projeleri anlatti.

Baskan Çinar, Kazakistanli Akademisyen Ve Ögrencileri Agirladi
Malatya’nin tarihi, medeniyeti, kültürü, turizm yerleri ve zengin yemek kültürünü yerinde incelemek amaciyla Malatya’da bir takim ziyaretlerde bulunan Kazakistanli akademisyenler ve ögrenciler, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’in daveti üzerine Yesilyurt’un tarihi bölgelerinden Çirmihti’yi ziyaret ederek ilçenin tarihi ve kültürel hazinelerini ön plana çikartan Tarihi Yesilyurt Konaklari ve Müzeleri gezdiler.

Kazakistan’dan gelen misafirlerini yalniz birakmayan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Yesilyurt’un tarihi ve kültürel hazinelerinin yani sira dogal zenginlikleri ve yemek kültürünü daha genis kesimlere tanitmak amaciyla yaptiklari yatirimlari tüm boyutlariyla anlatti.

Yesilyurt’un geçmisten gelen tüm zenginliklerini gelecege tasimak adina çok önemli yatirimlarda bulunduklarini ifade eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “ Nigde Ömer Halis Demir Egitim Fakültesi Ögretim Üyesi, degerli hemsehrimiz Prof. Dr. Mustafa Talas ile birlikte Malatya’miza gelen Kazakistanli akademisyenleri ve ögrencilerimizi tarih, kültür ve gastronomi kenti Yesilyurt’ta agirlamaktan mutluluk duymaktayiz. Malatya ve Yesilyurt’un çok zengin bir tarihi vardir, son dönemlerde bu zenginliklerin hak ettigi degeri görmesi, bugünden gelecege tasinmasi bakimindan çok ciddi yatirimlar yapildi. Yesilyurt Belediyesi olarak ta kentimizin geçmisten gelen tüm tarihsel ve kültürel anlayisini ve gastronomisini ön plana çikarmak adina çok ciddi yatirimlarda bulunuyoruz. Yesilyurt Kentsel Tasarim ve Lezzet Vadisi projemiz çatisi altinda hayata geçirdigimiz Tarihi Yesilyurt Konaklarimizla, sayisini 8’e çikardigimiz farkli temali müzelerimizle, sokak ve bina sagliklastirmalarimizla, yemeklerimizin ve meyvelerimizin tescil süreçleriyle çok hareketli ve dinamik bir dönemden geçiyoruz. Dogu Anadolu’da en fazla cografi isaret tescil belgesi alan belediye olduk, dogal lezzetlerimizin koruma altina alinmasi bakimindan basarili islerin altina imza atiyoruz. Geleneksel sofra ve yemek kültürümüzün yani sira bölgemize has dokumacilik mesleginin tüm boyutlarini hizmete sundugumuz müzelerimizde gelen ziyaretçilerimizin begenisine sunuyoruz. Malatya’ya gelen turistler, tur rehberleri, gezginler ve gurmeler, bölgemizi görmeden, yemeklerimizi tatmadan gitmiyorlar. Tanitim ve turizm alaninda dikkatleri Yesilyurt’a çekmeyi basardik, yilin her mevsiminde burasi çok yogun ilgi görüyor. Kazakistan’dan gelen kiymetli misafirlerimizin de buraya gelmesi, görmesi ve bölgenin tarihini yerinde ögrenmesi tanitim faaliyetlerimize büyük bir katki sunacaktir. Yesilyurt ile Kazakistan arasinda ki baglarimizi bu vesileyle daha da güçlü kilmis olacagiz” diye konustu.

Baskan Çinar, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in girisimleri neticesinde Türk Cumhuriyetleri arasinda ki baglarin saglamlasmasina yönelik baslatilan çalismalari gururla takip ettiklerini ifade ederek, “ Türk Cumhuriyetlerinin birbirine daha fazla kenetlenmesi, köklerine sahip çikmasi ve her alandaki dayanismasini artirmasi dünyanin huzuru ve barisi açisindan büyük önem teskil etmektedir. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan Liderliginde Türk Cumhuriyetlerinin arasindaki sarsilmaz baglarin daha da güçlenmesi açisindan atilan adimlari ve alinan kararlardan hepimiz gurur duyuyoruz. Cumhurbaskanimizin ev sahipliginde düzenlenen Türk Dili Konusan Ülkeler Isbirligi Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Baskanlari 8. Zirvesi, Türk Cumhuriyetleri arasindaki baglarin ne kadar güçlü ve sarsilmaz oldugunu bir kez daha tüm dünyaya göstermistir. Bizler millet olarak dünyanin farkli yerlerinde yasayan tüm kardeslerimizle her zaman birliktelik ve dayanisma içerisinde olduk ve olmaya da devam edecegiz. Çünkü bizler ayni köklerin mensuplari, bir bütünün ayrilmaz parçalari ve etle tirnak gibiyiz. Kazak, Türkmen, Ahiska, Azerbaycan ve Özbek’li kardeslerimizle geçmisten bugüne kadar gelen sarsilmaz birlikteligimizi koruyup muhafaza edecegiz. Her zaman bir olacagiz, beraber olacagiz, kardes olacagiz insallah” diye konustu.

Kaynak: İHA